Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

VCW zorgt dat vluchtelingen vanaf dag 1 mee doen in de Wageningse samenleving. Door het doen van vrijwilligerswerk, maar ook sociale activiteiten, zoals voetballen en koffieochtenden in de stad ...

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderenVrede, justitie en sterke publieke diensten
Deel
Vrijwilliger vrouwenactiviteiten asielzoekerscentra Wageningen

Vrijwilliger vrouwenactiviteiten asielzoekerscentra Wageningen

Structureel werk · 3–8 uur/week
Flexibele locatie
EngelsActiviteiten begeleidenCoördineren
WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderenVrede, justitie en sterke publieke diensten
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
#Meedoen
#58264
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Vrijwilligers-CentrumWageningen-MeeDoen/activiteiten/Kwartiermaker-Vrouwenactiviteiten-Asielzoekerscentra/58264 om je aan te melden

Contactpersoon

Djuna BuizerStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31 6 82041405.

Samenvatting

Heb jij passie voor co-creatie met vrouwen? Samen met vrouwen woonachtig op het AZC en in Wageningen organiseer je activiteiten. Interesse? Neem dan contact op!

Uitgebreide omschrijving

Samen met vrouwen woonachtig op het AZC en vrouwen uit Wageningen organiseer je activiteiten die voor vrouwen interessant zijn. Co-creatie staat hierbij voorop. Ideeën die leven onder vrouwen worden gestimuleerd en de talenten die vrouwen hebben ingezet. Waar mogelijk ondersteun je deze vrouwen en ben je aanwezig bij de activiteiten. Doel is om verbinding te creëren tussen vrouwen op het AZC en vrouwen in Wageningen. Daarnaast is het belangrijk voor de vrouwen op het AZC om voldoende om handen te hebben. Je stimuleert daarom ook nadrukkelijk de vrouwen van het AZC om mee te doen. Op dit moment zijn er wekelijkse handwerkmiddagen waarop ook vaak Nederlands wordt geoefend of spelletjes worden gespeeld. In het voorjaar zijn er wandelgroepen en worden er soms picknicks georganiseerd. Je wordt in deze vrijwilligersfunctie ondersteund door de projectleider van #meedoen. Een participatieproject dat plaatsvindt op het AZC.


Er is een klein budget om de activiteiten te organiseren.


Omdat vrouwen van het AZC komen en gaan is het belangrijk dat er een aantal vrouwen die in Wageningen wonen de kar trekken. Dit om continuïteit te waarborgen en natuurlijk om de verbinding met de stad te maken.


Het Vrijwilligers Centrum draai de meedoenbalie op AZC Keijenbergseweg en AZC Bosrandweg. Bewoners komen bij de balie om te kijken aan welke activiteiten zij mee kunnen doen. Dit zijn vrijwilligersklussen, maar ook taal- en ontmoetingsactiviteiten. De drempel om mee te doen is voor vrouwen hoger dan mannen. Daarom zijn we gestart met activiteiten speciaal voor vrouwen, georganiseerd door vrouwen. We zijn daarom op zoek naar 1 of meerdere personen die mee willen helpen met Nicole en Johanna.


Werktijden:

De vrouwengroepen komen op maandagmiddag (15.30 uur) of woensdagmiddag (16.00 uur) bij elkaar in de verschillende AZC's. Ook besteed je tijd aan het voorbereiden van de activiteiten. Is de werkgroep groter, dan wissel je de voorbereidingen en je aanwezigheid bij de activiteiten af.


Wat we vragen?

Het allerbelangrijkst is dat je je kunt connectie kan maken met de vrouwen en dat je je kunt inleven. Je bent begripvol en je kunt andere enthousiasmeren. Je kan cultuursensitief werken en je spreekt Engels en Nederlands. Je bent enigszins flexibel in je tijden.


Wat bieden we jou?

Begeleiding door de coördinator van de #meedoenbalies. Je kunt aan haar je vragen stellen. Twee keer per jaar hebben we een gezellige bijeenkomst om je te bedanken en om andere vrijwilligers te ontmoeten.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over #Meedoen

VCW zorgt dat vluchtelingen vanaf dag 1 mee doen in de Wageningse samenleving. Door het doen van vrijwilligerswerk, maar ook sociale activiteiten, zoals voetballen en koffieochtenden in de stad. Daarnaast kunnen zij meedoen aan taallessen om zo meteen Nederlands te leren.