Navigatie overslaan
vrijwilliger bij scouting

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Heb je andere vragen? Bel, mail of kom langs. Je bent welkom.

Ik vind een vacature leuk. Wat nu?

Klik op de vacature. En meld je direct aan. Het wijst zich vanzelf. Heb je al een account? Log in en reageer op de vacature die je leuk vindt. De organisatie die de vacature plaatste, neemt binnen twee weken contact met je op. Hoor je niets? Laat het ons dan even weten.


Ik heb geen zin om zelf te zoeken naar een vacature.

Bel of mail ons, als je hulp nodig hebt. Of kom even langs. We helpen je graag.


Ik vind de eerste stap lastig. Kunnen jullie me helpen? 

Heb je al een tijdje niet gewerkt? Vind je de Nederlandse taal lastig? Heb je een fysieke beperking? Speelt er iets anders? VCW staat voor je klaar. Als je wilt, leggen we het eerste contact en gaan we mee naar het gesprek. Maak een afspraak met Astrid Zeilstra.


Ik zie geen functie die bij mij past. Wat nu?

Geen nood, dat kan gebeuren. Gelukkig komen er steeds weer nieuwe vacatures.

Bel of mail ons, als je hulp nodig hebt. Of kom even langs. We helpen je graag.


Ik word niet goed behandeld. Wat kan ik doen?

Vertel je verhaal aan Machteld Speets, Machteld Vos de Wael of Jan van Neerbos. Zij zijn vertrouwenspersonen. Ze luisteren naar je en helpen je. Het kan gaan om pesten, discriminatie, buitensluiting, over grenzen heen gaan en seksuele intimidatie


De vertrouwenspersonen zoeken met jou naar oplossingen. Ze laten je zien wat jij kunt doen. Stuur hen een mailtje: [email protected] of app of bel 06-83265736. Binnen 24 uur krijg je een reactie.


Ik heb een uitkering. Mag ik vrijwilligerswerk doen?

Ja hoor, in de meeste gevallen mag je vrijwilligerswerk doen. Je moet het wel even melden bij de uitkeringsinstantie. Op vrijwilligerswerk.nl lees je hoe. Ook het UWV geeft duidelijke informatie.


Ik heb geen werk. Is vrijwilligerswerk dan wel slim?

Ja, het is heel slim om actief te blijven. Vrijwilligerswerk staat goed op je cv. Het laat zien dat je betrokken bent bij de wereld om je heen en dat je graag het verschil maakt. 


Werkgevers lezen uit vrijwilligerswerk op je cv dat jij:

- je talenten het liefst benut

- kunt samenwerken

- bereid bent om je in te zetten

- toegewijd bent

- maatschappelijk betrokken bent

- graag werkervaring opdoet.


Waarom zou ik vrijwilligerswerk doen?

Je doet iets voor een ander én voor jezelf. Je zet je talenten in. Je doet ervaringen op. Bovendien wordt je netwerk groter. Daar kunnen mooie dingen uit voortkomen.


Je leert nieuwe vaardigheden, dat is altijd leuk. Wist je dat vrijwilligerswerk ook als werkervaring geldt? Het staat dus ook nog eens goed op je cv.


Je maakt het verschil. Je laat zien dat je betrokken bent bij de wereld om je heen. Goed zijn voor de samenleving is in. Je ziet ook dat steeds meer bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Powered by Deed‌mob Tools ·