Skip Navigation
Vrijwilligers doen mee aan een workshop

Scholingsnieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe workshops en cursussen? Schrijf je dan meteen in voor de scholingsnieuwsbrief.

 

vrijwilligerswerk  vrijwilligersorganisatie Wageningen

Welles Nietes

Hoe zorg je voor een gezellige & veilige club?

Er is een gezegde: 'waar gewerkt wordt vallen spaanders'. Dat geldt ook voor mensen die met hart en ziel en veel plezier vrijwilligerswerk doen. Binnen de club ontmoet men veel verschillende mensen en dan kan er soms een onenigheid ontstaan. Soms kan zo'n kleine onenigheid snel escaleren en leiden tot een situatie die voor niemand fijn is. Daarom organiseren de vertrouwenspersonen van VCW, Empatilya voor verbindende communicatie en Sportservice Wageningen deze avond.

Hoe zorg je voor een gezellige en veilige plek waar het goed toeven is voor vrijwilligers? Hoe kan verbindende communicatie hier het verschil maken.

De acteurs van Theater aan de Lijn spelen waargebeurde situaties interactief met de zaal en waar mogelijk met humor uit. De situatie wordt opnieuw gespeeld aan de hand van reacties uit de zaal zo dat bezoekers kunnen leren en zien hoe een (potentieel) conflict opgelost kan worden en wellicht ook voorkomen kan worden.

De avond is gratis, inclusief hapje & drankje. Een mooie avond om iemand voor uit te nodigen om mee te gaan.


Aanmelden is fijn, kan via de website maar ook via een mail naar: [email protected] of een appje/belletje naar Machteld: 06-83265736

Wageningse Vrijwilligers School

workshops & trainingen & e-learning (najaarsprogramma volgt)

Medewerkers die zich ontwikkelen, voelen zich meer tevreden met hun werk. Blijf leren en groeien. Dat is een cadeau aan jezelf. Schrijf je in voor onze cursussen, workshops en bijeenkomsten. Of volg direct een van de e-learnings. 

Voor wie?

·        Je bent vrijwilliger bij een organisatie of mantelzorger in Wageningen.

·        De organisatie/initiatief heeft een maatschappelijk doel, zonder winstoogmerk.

·        De cursus of workshop sluit aan bij jouw takenpakket.

 

Let op

·        ‘Aanmelden is komen.’ Als je je hebt ingeschreven, rekenen we op jouw komst.

·        Deelname is altijd gratis. ·     

E-learning

leren op een moment dat jou uitkomt

Training Suïcidepreventie

Suïcidepreventie

Weet jij wat je kan doen? 113Zelfmoordpreventie ontwikkelde een interactieve, online training met video's, vragen en informatie. In één uur leer je hoe je zelfdoding kan signaleren en hoe je in gesprek kan gaat. Wat je wel en wat je beter niet zeggen. Ook leer je hoe je samen hulp kunt zoeken.

Zorgen over een kind

Zorgen over een kind, en nu?

In Nederland zijn ieder jaar 119.000 kinderen thuis niet veilig. Zij krijgen weinig aandacht en liefde, worden geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Je kunt het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is. Wat doe je dan? Augeo ontwikkelde een training waarin je leert signalen op te vangen en wat je kunt doen.

e-learning Omgaan met emoties

Omgaan met emoties

Je hebt contact met een inwoner die wat extra steun kan gebruiken. Kom je hierin gevoelens van onmacht, verdriet, angst, schaamte en boosheid. In deze online training van Humanitas leer je hoe je omgaat met emoties van ander.

e-learning Grenzen stellen

Grenzen stellen

Veel vrijwilligers maken het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Of de ander gaat over een andere grens van jou. Hoe ga je daar mee om? Deze training van Humanitas helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.

rouwen in coronatijd

Reddersdriehoek

Wanneer iemand het moeilijk heeft, ben je soms geneigd om werk uit handen te nemen, terwijl iemand dit beter zelf kan doen. Je schiet in de reddersrol. Leer in de training van Humanitas hoe je de neiging om te gaan ‘redderen’ kan ontstaan èn hoe je uit de reddersdriehoek kunt stappen.

eenzaamheid

Eenzaamheid

Je hebt het vermoeden dat iemand in je omgeving eenzaam is. In deze training van Humanitas leer je meer over eenzaamheid, de gevolgen hiervan en wat je voor iemand kunt betekenen.

stress

Stress

Iemand in je omgeving gaat door een moeilijke periode in zijn leven waarin hij veel stress ervaart. Wat kun je voor hem of haar betekenen? Dat leer je in deze training.

empowerment

Empowerment

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training van Humanitas over.

Scholing voor jouw organisatie

scholing op maat

Heb je een specifieke wens voor een workshop voor vrijwilligers van jouw organisatie? Vertel ons welke vraag er leeft binnen jouw organisatie. Dan gaan we samen op zoek naar een passend aanbod.


Voor wie?

·        Je vertegenwoordigt een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk.

·        De organisatie is actief in Wageningen.

·        De organisatie heeft geen eigen opleidingsbudget.

·        De doelgroep van die organisatie bevindt zich in Wageningen.

·        De workshop sluit goed aan bij de taken van de medewerkers.


Ben je op zoek naar scholing op maat? Vul het aanvraagformulier in. Binnen twee weken nemen wij contact met je op.