Vrijwilligers Academie

workshops & cursussen | kenniskaravaan | e-learning

Medewerkers die zich ontwikkelen, voelen zich meer tevreden met hun werk. Blijf leren en groeien. Dat is een cadeau aan jezelf. Schrijf je in voor onze cursussen, workshops en bijeenkomsten. Of volg direct een van de e-learnings. 


Voor wie?

·        Je bent vrijwilliger bij een organisatie in de gemeente Wageningen.

·        Die organisatie heeft een maatschappelijk doel, zonder winstoogmerk.

·        De cursus of workshop sluit aan bij jouw takenpakket.

 

Let op

·        Zorg ervoor dat je je op tijd aanmeldt. 

·        Sommige workshops zijn speciaal voor coördinatoren. Dat staat dan duidelijk aangegeven.

·        Deelname is bijna altijd gratis. Als dat niet zo is, dan vermelden we dat.

·        ‘Aanmelden is komen.’ Als je je hebt ingeschreven, rekenen we op jouw komst.


Scholingsnieuwsbrief

Wil je meteen op de hoogte zijn van nieuwe workshops en cursussen? Schrijf je dan in voor de scholingsnieuwsbrief.

 

Workshops en cursussen

schrijf je meteen in

Nov6
Workshop · 6 nov, 14:00 - 16:00
Wageningen
Inspiratiemiddag sociaal veilige vereniging/stichting
Aan het eind van de inspiratiesessie ben je geïnspireerd en beschik je over een overzicht van maatregelen om je organisatie veiliger te makenGeplaatst door Vrijwilligers Centrum Wageningen
Nov10
Workshop · 10 nov, 13:30 - 17:00
Wageningen
Training ‘Doeltreffend omgaan met culturele verschillen’
Ondersteun jij als vrijwilliger met mensen uit andere culturen? Je leert cultuurverschillen beter te duiden en hoe je daarmee om kan gaan.Geplaatst door Vrijwilligers Centrum Wageningen
Nov12
Workshop · 12 nov, 09:30 - 12:30
Wageningen
Cursus Verbindende communicatie
Luisteren wat de ander echt bedoelt en bijdragen op zo’n manier dat de ander echt steun ervaart! Dat leer je in deze tweedaagse cursus. Geplaatst door Vrijwilligers Centrum Wageningen
Nov25
Nieuw
Workshop · 25 nov, 17:30 - 21:30
Wageningen
Symposium 'Blik op Vrijwilligerswerk'
Aantrekkelijk blijven in veranderende tijden. Met boeiende sprekers, een speels intermezzo en een inspiratieronde.Geplaatst door Vrijwilligers Centrum Wageningen

Kenniskaravaan

scholing op maat

VCW en De Wageningse Uitdaging organiseren gratis scholing op maat voor vrijwilligers. Deze samenwerking heet de Kenniskaravaan. Vertel ons welke vraag er leeft binnen jouw organisatie. Wij gaan op zoek naar ondernemers die het antwoord kunnen geven.


Voor wie?

·        Je vertegenwoordigt een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk.

·        De organisatie is actief in Wageningen.

·        De organisatie heeft geen eigen opleidingsbudget.

·        De doelgroep van die organisatie bevindt zich in Wageningen.

·        De workshop sluit goed aan bij de taken van de medewerkers.


Ben je op zoek naar scholing op maat? Vul het aanvraagformulier in. Binnen twee weken nemen wij contact met je op.

E-learning

leren op een moment dat jou uitkomt

Suïcidepreventie

Weet jij wat je kan doen? 113Zelfmoordpreventie ontwikkelde een interactieve, online training met video's, vragen en informatie. In één uur leer je hoe je zelfdoding kan signaleren en hoe je in gesprek kan gaat. Wat je wel en wat je beter niet zeggen. Ook leer je hoe je samen hulp kunt zoeken.

Zorgen over een kind, en nu?

In Nederland zijn ieder jaar 119.000 kinderen thuis niet veilig. Zij krijgen weinig aandacht en liefde, worden geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Je kunt het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is. Wat doe je dan? Augeo ontwikkelde een training waarin je leert signalen op te vangen en wat je kunt doen.

Omgaan met emoties

Je hebt contact met een inwoner die wat extra steun kan gebruiken. Kom je hierin gevoelens van onmacht, verdriet, angst, schaamte en boosheid. In deze online training van Humanitas leer je hoe je omgaat met emoties van ander.

Grenzen stellen

Veel vrijwilligers maken het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Of de ander gaat over een andere grens van jou. Hoe ga je daar mee om? Deze training van Humanitas helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.

Rouwen in coronatijd

Het coronavirus en de bijbehorende maatregelen heeft ons leven overhoop gegooid. Ook wanneer iemand overlijdt verloopt alles anders. Wil jij iemand in jouw omgeving steunen? Volg dan deze training van Humanitas.

Eenzaamheid

Je hebt het vermoeden dat iemand in je omgeving eenzaam is. In deze training van Humanitas leer je meer over eenzaamheid, de gevolgen hiervan en wat je voor iemand kunt betekenen.

Stress

Iemand in je omgeving gaat door een moeilijke periode in zijn leven waarin hij veel stress ervaart. Wat kun je voor hem of haar betekenen? Dat leer je in deze training.

Empowerment

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training van Humanitas over.


Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)