Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Welkom in Wageningen wil bijdragen aan een vreedzame en betrokken samenleving en aan een succesvolle integratie van vluchtelingen in Wageningen door 'nieuwe' en 'oude Wageningers met elkaar in contact ...

WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel
Taaldocent op de asielboot (donderdagochtend)

Taaldocent op de asielboot (donderdagochtend)

Structureel werk · 1–2 uur/week
Het Stek, 6702 Wageningen, Nederland
Lezen & schrijvenOnderwijsNederlands
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Aanmeldingen gesloten.
Activiteit Delen
St. Welkom in Wageningen
#76918
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/St-Welkom-in-Wageningen/activiteiten/Taaldocent-op-de-asielboot-donderdag-ochtend/76918 om je aan te melden

Contactpersoon

Eke KuiperStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0645480638.

Samenvatting

Eenvoudig onderwijs in de Nederlandse taal aan vluchtelingen op de asielboot

Uitgebreide omschrijving

Met een groepje vrijwilligers verzorgen we iedere woensdag en donderdag Nederlandse lessen op de asielboot, van 10:30 tot 11:30 uur. Voor de donderdagochtend zijn we op zoek naar een versterking.


Vluchtelingen op de asielboot zijn vaak nog maar recent in Nederland. Het taalonderwijs is daarom zeer eenvoudig. Je oefent bijvoorbeeld met het alfabet, klanken, klokkijken en eenvoudige zinnen. Je hoeft geen leraar Nederlands te zijn om dat te doen! Je bent meestal met één of twee andere docenten op de boot (ieder met een eigen groepje) en er is voorbeeldmateriaal aanwezig. Lesgeven aan mensen uit verschillende culturen doet een beroep op je improvisatievermogen!


De bewoners komen vrijwillig naar de les en zijn gemotiveerd om Nederlands te leren, leuk en dankbaar werk dus! Enthousiast of nog vragen? Voel je vrij om een berichtje te sturen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Aanmeldingen gesloten.
Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > St. Welkom in Wageningen > Taaldocent op de asielboot (donderdagochtend)

Over St. Welkom in Wageningen

Welkom in Wageningen wil bijdragen aan een vreedzame en betrokken samenleving en aan een succesvolle integratie van vluchtelingen in Wageningen door 'nieuwe' en 'oude Wageningers met elkaar in contact te brengen.