Skip Navigation
Post | maart 2024 | Verhalen | 2 min lezen

Hulp kun je gewoon vragen

Door Vrijwilligers Centrum Wageningen
Vrijwilliger VCW van Klusteam Solidez

Hulp vragen lijkt heel makkelijk, maar dat is het niet altijd. Want u wil een ander niet tot last zijn. Of u kent niemand die u kan helpen met uw vraag of probleem. Dan kunt u altijd contact opnemen met het Vrijwilligers Centrum Wageningen. Zij denken met u mee en zoeken naar een oplossing die bij uw situatie past. 


Hier kan de heer de Jong over meepraten. Hij is twee keer gevallen waardoor hij geopereerd moest worden. ‘Ik kon ineens niks meer. Dat was heel moeilijk. Je kinderen doen wat ze kunnen. Maar zij hebben ook hun eigen leven met kinderen. Zo heb ik ook verschrikkelijk veel hulp gehad van mijn buren. Dat is fantastisch. Maar daar kun je ook niet altijd alles aan vragen.’


‘Ik kan die mensen wel kussen’


Door bemiddeling van het Vrijwilligers Centrum kwam hij in contact met het Klusteam van Solidez. ‘Die mensen kan ik wel kussen. Ze hebben zoveel voor mij betekend. Daar kan ik eigenlijk niet over uit, dat ze ons zo geholpen hebben. Ik word behoorlijk doof dus ik hoorde de deurbel niet meer. Ik heb toen het Vrijwilligers Centrum gebeld en om hulp gevraagd. Zij brachten mij in contact met dat Klusteam. 


Ik heb gebeld voor een afspraak en twee dagen later kwam er een man aan de deur. Dat was Roy Konig, geweldig aardig en handig. Hij kwam de bel aanleggen voor mij. Een bel zonder kabel, zo was het snel gemaakt. Ik mocht zeggen waar ik de bel wilde hebben. En met een druk op de knop konden we testen: ik hoor de deurbel weer! Fantastisch hoe dat zomaar voor mij opgelost werd. Dat mensen dit uit liefde doen.’


Wij denken met u mee

Heeft u een hulpvraag waar u zelf niet uitkomt? Of kent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken? U bent van harte welkom om een kop koffie of thee te drinken en uw vraag te bespreken. Onze vrijwilligers nemen tijd voor u, samen zoeken we naar de best passende oplossing. We werken samen met verschillende lokale organisaties en vrijwilligers die u kunnen helpen. 


U vindt het Vrijwilligers Centrum Wageningen op de 1e etage in de bblthk (er is een lift aanwezig).

Of bel naar 0317 – 413 088

Of mail naar [email protected]


Wij helpen u graag.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Door: Marten Mulder. Zwemvrijwilligers en deelnemers van de WAAG

De bijzondere band tussen zwemvrijwilligers en deelnemers

| Verhalen
“Een stralende lach van een deelnemer en de onderlinge grapjes geven zoveel geluk en voldoening”, vertelt ...
Lees meer
vrijwilligerswerk maatje Humanitas

Alleen, maar niet eenzaam

| Verhalen
Soms is een steuntje nodig.

“Eenzaamheid staat voor een groot probleem, maar het zijn vaak kleine, heel ...
Lees meer
AED vrijwilliger

AED Wageningen redt levens

| Verhalen
Sander Voogsgeerd is de drijvende kracht achter AED Wageningen. Een stichting die zich bezighoudt met het ...
Lees meer