Navigatie overslaan
Proefpersonen gezocht voor de Vold-studie (65+)

Proefpersonen gezocht voor de Vold-studie (65+)

Project (Tijdelijk) · 0–4 uur/week · Voor ongeveer 3 maanden
Helix, Stippeneng 4, 6708 WE Wageningen, Nederland
3 Goede gezondheid en welzijn10 Ongelijkheid verminderen
Activiteit Delen
Wageningen Universiteit
#80951
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Wageningen-Universiteit/activiteiten/Proefpersonen-gezocht-voor-de-Vold-studie-65/80951 om je aan te melden

Contactpersoon

Julche SchramaStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0625294320.

Samenvatting

Is veganistisch eten de sleutel tot een gezonde oude dag? Doe mee aan onderzoek aan de Wageningen Universiteit naar een veganistisch eetpatroon!

Uitgebreide omschrijving

Bent u 65+, heeft u een BMI tussen 23 en 32 kg/m2 en bent u geen vegetariër of veganist? Dan kunt u meedoen aan onderzoek naar het effect van een veganistisch voedingspatroon op de (spier) gezondheid van 65-plussers.  


Plantaardige voeding wordt steeds vaker aangeraden vanwege het milieu. Hoewel een voedingspatroon zonder dierlijke producten voordelen kan hebben voor de gezondheid, kan het zijn dat het de spieren minder stimuleert. Dit is met name op hogere leeftijd niet wenselijk. 


Gedurende dit onderzoek volgt u 12 weken een veganistisch of uw gebruikelijke eetpatroon. Sommige deelnemers volgen ook een krachttrainingsprogramma te Wageningen. Voor, na en tijdens het onderzoek voeren wij gezondheidsmetingen uit, waaronder een MRI-scan, spierbiopt en bloedafname. Ook verzamelt u twee keer ontlasting. U ontvangt €480,- of €580,-, een reiskostenvergoeding en om de week gratis voedingsproducten naar uw voorkeur. 

 

U kunt vrijblijvend contact opnemen met het onderzoeksteam. Dat kan via email: [email protected], of telefonisch via 06-25294320 (ma-vrij 9:00-17:00).


Website: Vold-studie: Het effect van een veganistisch voedingspatroon op de (spier)gezondheid van 65-plussers - WUR 

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Wageningen Universiteit

Onze leerstoelgroep onderzoekt leefstijl op verschillende manieren. We willen weten hoe we kunnen bijdragen aan kwaliteit van leven voor iedereen.

Powered by Deed‌mob Tools ·