Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

VluchtelingenWerk Wageningen

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Geen armoede
Deel
Maatschappelijk begeleider jonge vluchteling (18 jaar +)

Maatschappelijk begeleider jonge vluchteling (18 jaar +)

Structureel werk · 4–8 uur/week
Markt 17, 6701 DD Wageningen, Netherlands
HulpverleningSociaal contact
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Geen armoede
Activiteit Delen
VluchtelingenWerk Wageningen
#62825
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Vluchtelingenwerk-Wageningen/activiteiten/Maatschappelijk-begeleider-jonge-vluchteling-18-jaar-/62825 om je aan te melden

Contactpersoon

Annet TimmermanStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0653731171.

Samenvatting

Help een jongeman (18 jr) om zijn weg te vinden in Wageningen. Een aantal alleenstaande jonge vluchtelingen gaan binnenkort zelfstandig op kamers wonen.

Uitgebreide omschrijving

Wageningen kent een aantal huizen voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen die daar begeleidt wonen. Zodra zij 18 worden krijgen ze een eigen (studenten)kamer. Vanaf dat moment komt er heel veel op hen af en worden ze door een vrijwilliger van VluchtelingenWerk begeleidt voor de duur van een jaar of anderhalf. Indien nodig zijn er tolken beschikbaar.


Wat ga je doen?

Je helpt de jonge man met het papierwerk en helpt hem om de weg te vinden in de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan het het afsluiten van verzekeringen en energiecontract, het aanvragen van toeslagen en het zoeken naar een vervolgopleiding. Maar de begeleiding gaat verder dan praktische zaken alleen. Het gaat ook om het wegwijs maken in en rondom het huis, het leggen van contacten in de buurt, het vinden van sport en vrijetijdsbesteding. Ook wordt veel aandacht besteed aan het vergroten van het sociale netwerk en de zelfredzaamheid van de vluchteling, zodat zij sneller zelfstandig kunnen werken aan hun nieuwe toekomst.


VluchtelingenWerk is op zoek naar vrijwilligers met hbo werk- en denkniveau, die zich voor een periode van ten minste één jaar minimaal twee dagdelen per week willen inzetten.


Wie zoeken we?

- Goede communicatieve vaardigheden. - Respectvolle en geduldige houding ten opzichte van cliënten. - Flexibiliteit in het omgaan met onverwachte en onbekende situaties. - Verantwoordelijkheid nemen voor je taken, maar ook je eigen grenzen kunnen aangeven. - Integer in het omgaan met (vertrouwelijke) informatie. - Zelfstandig en in teamverband kunnen werken. - Basiskennis van een vreemde taal (bij voorkeur Engels). - Goed om kunnen gaan met een computer.


Wat hebben we je te bieden?

- Werken in een gemotiveerd team vrijwilligers. - Het opdoen van werkervaring in een maatschappelijke organisatie. - Deskundige begeleiding door een beroepskracht. - Reis- of onkostenvergoeding en verzekering tijdens werktijd. - Deelname aan trainingen en cursussen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > VluchtelingenWerk Wageningen > Maatschappelijk begeleider jonge vluchteling (18 jaar +)

Over VluchtelingenWerk Wageningen