Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

VluchtelingenWerk Wageningen

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Geen armoede
Deel

Maatschappelijk begeleider VluchtelingenWerk

Structureel werk · 8–16 uur/week
Markt 17, 6701 DD Wageningen, Netherlands
JuridischAdvies & MentoringBegeleidingOndersteunend werk
WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderenVrede, justitie en sterke publieke diensten
Activiteit Delen
VluchtelingenWerk Wageningen
#65463
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Vluchtelingenwerk-Wageningen/activiteiten/Maatschappelijk-begeleider-VluchtelingenWerk/65463 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je helpt met het papierwerk waar mensen mee te maken krijgen en helpt ze om de weg te vinden in de gemeente.

Uitgebreide omschrijving

Je werkt toe naar zelfredzaamheid door cliënten op een coachende manier te begeleiden.


Wat ga je doen?

In iedere gemeente wonen vluchtelingen. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen hen in het proces naar zelfredzaamheid en bij het integreren en participeren in de Nederlandse samenleving. Als maatschappelijk begeleider begeleid je vluchtelingen met een verblijfsstatus die zelfstandig in een gemeente wonen.


Je helpt met het papierwerk waar mensen mee te maken krijgen en helpt ze om de weg te vinden in de gemeente. Je werkt toe naar zelfredzaamheid door cliënten op een coachende manier te begeleiden. Het werk vindt grotendeels plaats vanuit het kantoor van VluchtelingenWerk in de gemeente.


Je taken bestaan onder andere uit: - Wegwijs maken van cliënten in en rondom het huis en het leggen van contacten in de buurt. - Aanvragen van uitkering, inrichtingskrediet, verzekeringen en toeslagen voor cliënten. - Regelen van huis- en tandarts, onderwijs, energie, internet, openbaar vervoer voor cliënten. - Samen kijken naar post die cliënten ontvangen naar aanleiding van alle aanvragen. - Uitleg geven over instanties, wetten en regelgeving in de Nederlandse samenleving. - Administreren van gegevens in het cliëntenregistratiesysteem. -


Ondersteunen van cliënten bij het vinden van sport en vrijetijdsbesteding VluchtelingenWerk is op zoek naar vrijwilligers met hbo werk- en denkniveau, die zich voor een periode van ten minste één jaar minimaal twee dagdelen per week willen inzetten.


Wie zoeken we?

- Goede communicatieve vaardigheden. - Respectvolle en geduldige houding ten opzichte van cliënten. - Flexibiliteit in het omgaan met onverwachte en onbekende situaties. - Verantwoordelijkheid nemen voor je taken, maar ook je eigen grenzen kunnen aangeven. - Integer in het omgaan met (vertrouwelijke) informatie. - Zelfstandig en in teamverband kunnen werken. - Basiskennis van een vreemde taal (bij voorkeur Engels). - Goed om kunnen gaan met een computer.


Wat hebben we je te bieden?

- Werken in een gemotiveerd team vrijwilligers. - Het opdoen van werkervaring in een maatschappelijke organisatie. - Deskundige begeleiding door een beroepskracht. - Reis- of onkostenvergoeding en verzekering tijdens werktijd. - Deelname aan trainingen en cursussen.


Werktijd:

minimaal 2 dagelen (ochtend of middag) per week

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > VluchtelingenWerk Wageningen > Maatschappelijk begeleider VluchtelingenWerk

Over VluchtelingenWerk Wageningen