Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Vluchtelingenwerk komt op voor de rechten van asielzoekers en vluchtelingen. Al ruim veertig jaar kunnen vluchtelingen in Nederland op ons rekenen.

Wat doet VluchtelingenWerk?
Wij begeleiden ...

Vluchtelingen & Minderheden
Eerlijk werk en economische groeiOngelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel
 Juridisch voorlichter AZC Keijenbergseweg

Juridisch voorlichter AZC Keijenbergseweg

Structureel werk · 8 uur/week
Keijenbergseweg 10, 6705 BN Wageningen, Nederland
Ondersteunend werkNederlandsAdvies & MentoringJuridisch
Welzijn
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Activiteit Delen
VluchtelingenWerk Oost Nederland
#78879
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/VluchtelingenWerk-Oost-Nederland3/activiteiten/Juridisch-voorlichter-AZC-Keijenbergseweg/78879 om je aan te melden

Contactpersoon

Reza SobyStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0317356251.

Samenvatting

Vind je het belangrijk dat asielzoekers goed voorbereidzijn op hun asielprocedure? Kom hen dan voorlichting en persoonlijke begeleiding geven.

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

VluchtelingenWerk is een onafhankelijk belangbehartigingsorganisatie, die opkomt voor de belangen van mensen die asiel vragen in Nederland.


Vrijwilligers geven asielzoekers voorlichting over de Nederlandse asielprocedure en het Nederlandse beleid om de asielzoekers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun procedure. We geven uitleg over de verschillende betrokken organisaties en we lichten de stappen in de procedure en het Nederlandse beleid toe. We begeleiden asielzoekers op juridisch en sociaal-maatschappelijk gebied. We ondersteunen mensen individueel, zo gaan we indien gewenst in gesprek over hun persoonlijke situatie en vluchtreden. Daarnaast bieden we ondersteuning als mensen bewijzen willen laten overkomen. We maken bij de meeste gesprekken gebruik van een tolk over de telefoon.


Wat vragen we?

Gezocht worden betrokken mensen met een nuchtere houding, HBO-denkniveau, die minimaal 2 dagdelen per week beschikbaar zijn. Juridische voorkennis is niet nodig! Nederlands, Engels en bij voorkeur nog andere talen.


Wat hebben we je te bieden?

VluchtelingenWerk Oost Nederland biedt professionele begeleiding, een inwerkprogramma, een scholingsaanbod, een onkostenvergoeding en een interessante werkplek.


Wat maakt het werk de moeite waard?

Je komt op voor de rechten van vluchtelingen. Je helpt ze bij het opbouwen van een nieuwe bestaan in Nederland. VluchtelingenWerk staat voor medemenselijkheid en het recht op leven in veiligheid.


Werktijden

Op werkdagen. Minimaal twee dagdelen in de week.

dagdelen zijn van 9.00-13.00 uur of van 13.00-17.00 uur.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > VluchtelingenWerk Oost Nederland > Juridisch voorlichter AZC Keijenbergseweg

Over VluchtelingenWerk Oost Nederland

Vluchtelingenwerk komt op voor de rechten van asielzoekers en vluchtelingen. Al ruim veertig jaar kunnen vluchtelingen in Nederland op ons rekenen.

Wat doet VluchtelingenWerk?
Wij begeleiden asielzoekers tijdens hun asielprocedure.
Wij ondersteunen vluchtelingen tijdens hun integratie, tot het moment dat zij zelfstandig hun weg hebben gevonden in onze maatschappij.
Wij komen op voor de belangen van vluchtelingen en zetten druk op het kabinet om hen te beschermen en menswaardige opvang te bieden.
Wij ondersteunen onze partnerorganisaties aan de grenzen van Europa bij de opvang en bescherming van vluchtelingen.