Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

VluchtelingenWerk Oost Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Dat doen we lokaal, in 63 gemeentes in met name Overijssel en ...

Vluchtelingen & Minderheden
Eerlijk werk en economische groeiOngelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel
 Juridisch voorlichter AZC Bosrandweg

Juridisch voorlichter AZC Bosrandweg

Structureel werk · 8 uur/week
Bosrandweg 20, 6704 PH Wageningen, Netherlands
Ondersteunend werkNederlandsAdvies & MentoringJuridisch
WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Activiteit Delen
VluchtelingenWerk Oost Nederland
#69424
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/VluchtelingenWerk-Oost-Nederland3/activiteiten/Juridisch-voorlichter-AZC-Bosrandweg/69424 om je aan te melden

Contactpersoon

Reza SobyStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0317356251.

Samenvatting

Vind je het belangrijk dat asielzoekers goed voorbereidzijn op hun asielprocedure? Kom hen dan voorlichting en persoonlijke begeleiding geven.

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

VluchtelingenWerk is een onafhankelijk belangbehartigingsorganisatie, die opkomt voor de belangen van mensen die asiel vragen in Nederland.


Vrijwilligers geven asielzoekers voorlichting over de Nederlandse asielprocedure en het Nederlandse beleid om de asielzoekers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun procedure. We geven uitleg over de verschillende betrokken organisaties en we lichten de stappen in de procedure en het Nederlandse beleid toe. We begeleiden asielzoekers op juridisch en sociaal-maatschappelijk gebied. We ondersteunen mensen individueel, zo gaan we indien gewenst in gesprek over hun persoonlijke situatie en vluchtreden. Daarnaast bieden we ondersteuning als mensen bewijzen willen laten overkomen. We maken bij de meeste gesprekken gebruik van een tolk over de telefoon.


Wat vragen we?

Gezocht worden betrokken mensen met een nuchtere houding, HBO-denkniveau, die minimaal 2 dagdelen per week beschikbaar zijn. Juridische voorkennis is niet nodig! Nederlands, Engels en bij voorkeur nog andere talen.


Wat hebben we je te bieden?

VluchtelingenWerk Oost Nederland biedt professionele begeleiding, een inwerkprogramma, een scholingsaanbod, een onkostenvergoeding en een interessante werkplek.


Wat maakt het werk de moeite waard?:

Je komt op voor de rechten van vluchtelingen. Je helpt ze bij het opbouwen van een nieuwe bestaan in Nederland. VluchtelingenWerk staat voor medemenselijkheid en het recht op leven in veiligheid.


Werktijden:

Op werkdagen. Minimaal twee dagdelen in de week.

dagdelen zijn van 9.00-13.00 uur of van 13.00-17.00 uur.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > VluchtelingenWerk Oost Nederland > Juridisch voorlichter AZC Bosrandweg

Over VluchtelingenWerk Oost Nederland

VluchtelingenWerk Oost Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Dat doen we lokaal, in 63 gemeentes in met name Overijssel en Gelderland. Doe je mee?