Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Ons doel is mensen, jong en oud, te interesseren en te betrekken bij natuurontwikkeling in het algemeen en met name de Binnenveldse Hooilanden. Hiertoe beheren we 50 hectare natuurgebied in het ...

Natuur & Milieu
Leven op het land
Deel
Penningmeester met hart voor de natuur

Penningmeester met hart voor de natuur

Structureel werk · 1–3 uur/week · Start vanaf 1 jul 2023
Gerrit Zegelaarstraat 1, 6709 TB Wageningen, Nederland
Natuur & Milieu
Leven op het land
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Vereniging Mooi Binnenveld
#64892
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Vereniging-Mooi-Binnenveld/activiteiten/Treasurer-with-a-heart-for-nature/64892 om je aan te melden

Contactpersoon

Willem HeemskerkStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0613857689.

Samenvatting

Het bijhouden van de financiën van deze enthousiaste jonge organisatie. Het systeem is opgebouwd en nu de uitvoering, alles voor het Mooie Binnenveld.

Uitgebreide omschrijving

Gezocht: Penningmeester

 

Wij zoeken een nieuw bestuurslid 

 

Stichting en Vereniging Mooi Binnenveld (MB)

De Stichting bezit en beheert 50 ha nieuwe natuur in De Binnenveldse Hooilanden, een natuurgebied gelegen tussen Veenendaal, Ede, Rhenen en Wageningen. In het beheer wordt samengewerkt met Coöperatie Binnenveldse Hooilanden (lokale boeren), Staatsbosbeheer en Waterschap Vallei en Veluwe. Voor de gemeente Veenendaal beheert de Stichting MB ook het natuurgebied De Groene Grens.

 

Gekoppeld aan de Stichting is er de Vereniging MB. Vanuit de Vereniging worden onder meer onze publieksactiviteiten geïnitieerd, zoals excursies, vrijwilligerswerk, educatieprogramma’s. Stichting en Vereniging werken nauw samen en hebben hetzelfde bestuur.

 

We zijn een enthousiaste en betrokken organisatie. Wij komen op voor de natuur, we hebben oog voor de ontwikkelingen om ons heen en zijn gericht op samenwerking. Voor meer informatie bezoek de website Mooi Binnenveld.

 

Het bestuur en de vacature

Het huidige bestuur kent 10 leden die onbezoldigd werken. Binnen het bestuur is er een aantal specifieke portefeuilles. De huidige penningmeester (Driek Enserink) heeft aangegeven in de zomer van 2023 te willen stoppen met zijn bestuurswerk. Hiermee komt de functie van Penningmeester vrij.

 

Driek heeft de afgelopen jaren de administratie van zowel Stichting als Vereniging goed weten neer te zetten. Hierbij werd hij op frequente, vrijwillige basis gecoacht door Louis Bouten, die zelf een bedrijf heeft in de zakelijke dienstverlening.

 

Als nieuwe penningmeester ben je verantwoordelijk voor zowel het financiële en administratieve deel van de Stichting MB als van de Vereniging MB. Beide organisaties hebben een eigen bankrekening en specifieke administratie waarin voor het financiële deel gebruik gemaakt wordt van het online-boekhoudprogramma “e-Boekhouding”. Rekeninggroepen en -schema’s van deze online-boekhoudingen zijn gebruiksvriendelijk gemaakt in overeenstemming met de behoeften van beide organisaties.

Je taken zijn gericht op het in orde houden van de cijfers, verslagen en overzichten. Je betaalt de rekeningen en controleert de inkomsten. Daarnaast bepaal je of de plannen van het bestuur financieel haalbaar zijn en vertaal je het beleid naar een financieel overzicht. Samengevat zijn je werkzaamheden:


Voor de Stichting:

·        beheer van de bankrekening;

·        facturatie;  

·        crediteuren– en debiteurenadministratie;

·        verzorging van de kwartaal BTW aangiftes voor het beheerproject De Groene Grens;

·        opstelling van de jaarbegroting;

·        opstelling van de jaarrekening en het daarbij horende financiële jaarverslag;

·        medewerking aan de jaarlijkse opstelling van offertes/begrotingen voor de projectmatige activiteiten (De Groene Grens; De Binnenveldse Hooilanden);


Voor de Vereniging:

·        beheer van de bankrekening;

·        facturatie;

·        crediteuren– en debiteurenadministratie;

·        opstelling van de jaarrekening en het daarbij horende financiële jaarverslag;

·        opstelling van de jaarbegroting;

·        verzorging van de ledenadministratie.

 

Als penningmeester behoor je tot de kern van het bestuur en krijg je vrijwel alle aspecten van het reilen en zeilen van Mooi Binnenveld goed mee. Je leert veel leden kennen en krijgt een goed idee van ons netwerk. Naast de rol als penningmeester, draai je volop mee in het bestuur en draag je ook bij aan andere activiteiten; afhankelijk van je eigen belangstelling. 

 

 

Wij zoeken

Voor onze nieuwe penningmeester zoeken wij een nieuw enthousiast bestuurslid. Je hebt affiniteit met cijfers en je bent uiteraard zorgvuldig. Het is mensenwerk, dat vraagt ook om goede communicatieve vaardigheden.

 

Belangstellenden kunnen zich melden via een berichtje naar onze secretaris (secretaris at mooibinnenveld.nl. Voor nadere informatie over Mooi Binnenveld of deze positie, neem contact op met Driek Enserink (penningmeester at mooibinnenveld.nl). 

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > Vereniging Mooi Binnenveld > Penningmeester met hart voor de natuur

Over Vereniging Mooi Binnenveld

Ons doel is mensen, jong en oud, te interesseren en te betrekken bij natuurontwikkeling in het algemeen en met name de Binnenveldse Hooilanden. Hiertoe beheren we 50 hectare natuurgebied in het Binnenveld samen met de De Coöperatie Binnenveldse Hooilanden en Staatsbosbeheer