Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Het Toon Hermans Huis Ede is er voor mensen met kanker, hun gezinsleden en verzorgers. Vanuit de regio Gelderse Vallei kunnen zij bij ons terecht voor diverse vormen van ondersteuning bij hun leven ...

WelzijnZorg
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Wij zoeken bestuursleden

Wij zoeken bestuursleden

Structureel werk · 2-5 uur/maand
Hoflaan 2, 6715 AJ Ede, Nederland
WelzijnZorg
Goede gezondheid en welzijn
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Toon Hermans Huis Ede
#59660
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Toon-Hermans-Huis-Ede/activiteiten/We-are-looking-for-board-members/59660 om je aan te melden

Contactpersoon

Maarten de GouwStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] .

Samenvatting

We zoeken 2 bestuursleden voor ons inloopcentrum voor mensen met kanker. Netwerken, financiën, beleid, aansturing; kortom, de gewone bestuurlijke zaken.

Uitgebreide omschrijving

Het Toon Hermans Huis Ede (THHE) is op zoek naar enthousiaste

 

Bestuursleden (m/v)

 

Over het THHE

Het Toon Hermans Huis Ede is een inloopcentrum voor mensen met kanker, hun gezinsleden en verzorgers. Vanuit de regio Gelderse Vallei kunnen zij bij ons terecht voor diverse vormen van ondersteuning bij hun leven met kanker. Ook mensen die kanker hebben gehad en hun naasten zijn van harte welkom.

Onze gastvrouwen en -heren staan klaar voor onze gasten. Door samen activiteiten te ondernemen, door met elkaar te praten, met elkaar te huilen en te lachen. Door te informeren en te adviseren of door gasten in contact te brengen met andere lotgenoten. Ons motto is: Samen verder.

Onze activiteiten vinden plaats in het inloopcentrum aan de Hoflaan 2 te Ede, in het oncologisch centrum van ziekenhuis De Gelderse Vallei en tuinencomplex de Koekelt. Er is veel samenwerking met andere partijen zoals het ziekenhuis. Het THHE is aangesloten bij IPSO, de landelijke koepel.

Wat ga je doen?

De dagelijkse gang van zaken wordt verzorgd door een team van (vrijwillige en in 2023 ook een betaalde) coördinatoren. Het bestuur bestuurt de organisatie. Op hoofdlijnen, op enige afstand maar wel met grote betrokkenheid. Een bestuurstaak kost je 8 uur per maand, en je vergadert ongeveer 8-10 keer per jaar. Tussentijds woon je soms een overleg van het coördinatieteam bij, heb je overleg met één van de stakeholders, etc.

Het bestuur werkt in gezamenlijkheid aan het jaarplan, meerjarenbeleidsplan, jaarverslag. Zorgt voor het aanvragen van subsidie en een gedegen financieel beleid. Ook organiseert het bestuur evaluatiegesprekken met de coördinatoren, en onderhoud het bestuurlijke contacten met stakeholders in Ede en in de regio. En het bestuur is aanspreekpunt voor de landelijke koepels van inloophuizen – IPSO.

 

Wat moet je nog weten?

Het THHE bestaat al 15 jaar en voorziet echt in een behoefte van mensen met kanker, en hun naasten. Er is een goed netwerk en het THHE heeft een goede naam. 2023 is wel een jaar van grote veranderingen, wat betekent dat je samen met de andere bestuursleden een aantal zaken zelf kan inrichten. Zo komt er een betaalde coördinator, wat ook bestuurlijk een nieuw fenomeen is. En is /wordt het bestuur vernieuwd, waardoor een nieuwe taakverdeling binnen het bestuur mogelijk is.

 

Wat vragen we van jou?

-        bestuurlijke ervaring of interesse

-        affiniteit met inloopcentra en de psychosociale ondersteuning voor mensen met kanker

-        liefst een netwerk in Ede, Wageningen of de regio

-        beschikken over grote dosis enthousiasme en de wil om het werk goed uit te voeren

-        beschikken over goede communicatieve en sociale eigenschappen: luisteren en overleggen

-        goed kunnen samenwerken

-        genoeg tijd voor deze mooie taak

 



 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Ede Activiteiten > Toon Hermans Huis Ede > Wij zoeken bestuursleden

Over Toon Hermans Huis Ede

Het Toon Hermans Huis Ede is er voor mensen met kanker, hun gezinsleden en verzorgers. Vanuit de regio Gelderse Vallei kunnen zij bij ons terecht voor diverse vormen van ondersteuning bij hun leven met kanker. Vrijwilligers zijn er voor de bezoekers, geven informatie, een luisterend oor en organiseren activiteiten. Er is ook een tuin, een buddyproject en de inzet van vrijwilligers op de afdeling oncologie van het ziekenhuis in Ede.