Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

De wereld een stukje mooier maken doen we samen in Wageningen. De community van Thuis is een verzameling van verschillende mensen die één ding gemeen hebben: We geloven dat wij een verschil kunnen ...

Buurt & omgevingSociale rechtvaardigheidWelzijn
Goede gezondheid en welzijnKlimaatactieDuurzame steden en gemeenschappen
Deel
Taalvrijwilliger Nederlands Taalcafé

Taalvrijwilliger Nederlands Taalcafé

Structureel werk · 2–3 uur/week
Keijenbergseweg 10, 6705 BN Wageningen, Nederland
Ondersteunend werkOnderwijsNederlandsAdvies & Mentoring
OnderwijsVluchtelingen & Minderheden
Ongelijkheid verminderen
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Thuis Wageningen
#37901
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Thuis-Wageningen/activiteiten/Taalvrijwilliger-Nederlands-Taalcafe/37901 om je aan te melden

Contactpersoon

Nederlands Taalcafé Wageningen Stel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +3100000000000.

Samenvatting

Als vrijwilliger van het taalcafé begeleid je elke week op woensdagavond van 19:00 en 21:00 uur een groepje bij het voeren van NL-talige gesprekken

Uitgebreide omschrijving

In het Nederlands taalcafé oefenen we met het houden van gesprekken in het Nederlands. Elke week praten we over een ander thema.


Taakomschrijving:

Als vrijwilliger van het taalcafé help je elke of om de week op woensdagavond van 19:00 en 21:00 uur (inclusief voorbereiding) bij Thuis of op AZC de Keijenbergseweg.


In het Nederlands taalcafé oefenen we met het houden van gesprekken in het Nederlands.

Iedereen die Nederlands wil leren is welkom. De Nederlands taalcafés vinden elke woensdagavond plaats. Elke bijeenkomst heeft een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld het nieuws, gezondheid of (vrijwilligers)werk. Daar praten we over, soms aan de hand van een korte video of afbeeldingen. Ook doen we vaak rollenspellen.

Ter plekke worden groepjes gevormd die ongeveer hetzelfde taalniveau hebben.

Als vrijwilliger begeleid je een van de groepjes en bereid je eens in de 4 weken een bijeenkomst voor. De groepjes bestaan uit ongeveer 5 - 8 mensen. Op de avond zelf zijn er vier vrijwilligers aanwezig.


Wat neem je mee?

Heb jij zelf ervaring met het leren van de Nederlandse taal als tweede taal en spreek je het nu goed (B1-niveau)? En woon je al een paar jaar in Nederland? Dan nodigen we je nadrukkelijk uit om te reageren. Naast Nederlands en Engels is kennis van een van de volgende talen is een extra pluspunt: Turks, Arabisch, Farsi, Standaardmandarijn, Oekraïens.


Verdere functie-eisen:

  • Duidelijk en simpel Nederlands kunnen praten en kunnen improviseren,
  • Vriendelijk, geduldig, respectvol en cultuursensitief.


Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?:

We komen vier keer per jaar als vrijwilligers bij elkaar om te praten over hoe het gaat en wat er beter kan. Verder bieden we waar nodig ondersteuning / materialen bij het voorbereiden van de bijeenkomst en het begeleiden. Er is de mogelijkheid om een training in taalcoaching te volgen via het Digitaalhuis en webinars via Het

Begint met Taal.


Werktijd:

Elke week of elke twee weken (op basis van jouw voorkeur) op woensdag 19:00-21:00. Daarnaast vier keer per jaar een bijeenkomst van de vrijwilligers om te bespreken hoe het gaat en wat er beter kan. Per maand gemiddeld 5 uur.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > Thuis Wageningen > Taalvrijwilliger Nederlands Taalcafé

Over Thuis Wageningen

De wereld een stukje mooier maken doen we samen in Wageningen. De community van Thuis is een verzameling van verschillende mensen die één ding gemeen hebben: We geloven dat wij een verschil kunnen maken voor een duurzamere wereld.