Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Wij zijn het huis van de wijk Ons Huis. Inwoners kunnen binnen komen voor een kop koffie en een goed gesprek. We organiseren activiteiten, met name ook creatieve activiteiten. Ook ondersteunen we ...

Buurt & omgevingWelzijn
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Deel
Vrijwilliger Engelse les aan Oekraïeners

Vrijwilliger Engelse les aan Oekraïeners

Structureel werk · 2–3 uur/week
Harnjesweg 84, 6706 AV Wageningen, Nederland
EngelsOnderwijsAnders
Vluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Activiteit Delen
Solidez Huis van de wijk Ons Huis
#63868
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Solidez-Huis-van-de-wijk-Ons-Huis/activiteiten/Vrijwilliger-Engelse-les-aan-Oekraieners/63868 om je aan te melden

Contactpersoon

Cathe KwakkenbosStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0682068481.

Samenvatting

Vind jij het leuk om Engelse les te verzorgen voor Oekraïense mensen in Wageningen?

Uitgebreide omschrijving

Solidez welzijn faciliteert middels vrijwilligers Engelse les aan Oekraïense mensen in Wageningen. Deze lessen worden gegeven op de dinsdag- en donderdagavond in Ons Huis (Harnjesweg 84). Een aantal Oekraïense mensen heeft behoefte aan het volgen van Engelse les omdat ze (nog) niet weten of ze in Nederland willen blijven of terug kunnen keren. Ze weten immers niet hoe de oorlog zich zal ontwikkelen. Door Engelse les te volgen vergroten ze hun kansen op de (vrijwillige)arbeidsmarkt in Nederland, Oekraïne of elders in Europa.


We zijn per direct op zoek naar 1-2 vrijwilligers.


Het huidige seizoen loopt tot en met juni 2023. Vanaf september starten we een nieuwe groep en zullen we de bestaande groepen, des gewenst, voortzetten.


Wat ga je doen?

Je geeft op de dinsdag of donderdag les aan Oekraïense mensen (van 19.15 tot circa 21 uur). Er zijn op beide dagen twee groepen. Een groep voor beginners en een groep voor gevorderden. In de beginnersgroep wordt de basis van de Engelse taal bijgebracht waaronder de grammatica. Bij de gevorderdengroep ligt de nadruk meer op conversatie. Aan de hand van (actuele) thema’s wordt hier geoefend met spreken, luisteren en lezen.


Er zijn verschillende methodes waarmee wordt gewerkt. De huidige vrijwillige docenten kunnen je daarmee op weg helpen.


Concreet houdt het in dat je tussen de 2-3 uur per week zal besteden aan het geven van Engelse les.


Wie ben jij?

  • Je vindt het leuk om voor een groep te staan, ervaring met het geven van lessen aan volwassenen is verplicht. Grote voorkeur is dat je ook docent Engels ben/bent geweest.
  • Je spreekt Engels op minimaal vwo- niveau
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep
  • Je bent 1 van de 2 genoemde avonden per week beschikbaar
  • Je bent digitaal vaardig. We communiceren als vrijwilligers o.a. via de mail en appgroep.
  • Je kunt samenwerken en bent bereid mee te denken in het verder ontwikkelen van de Engelse lessen.
  • Je bent bereid een vrijwilligerscontract te tekenen met Solidez. Hierin worden afspraken gemaakt over het vrijwilligerswerk.

Wat kun je van het Solidez verwachten?

Een periodiek (geen vast interval) van overleggen met de vrijwilligers waar jullie behoeften en wensen worden gehoord en omgezet in concrete acties, zodat je het werk goed kunt uitvoeren. Verder krijg je dus een vrijwilligerscontract waarin goede afspraken worden gemaakt. Een jaarlijkse feestelijke bijeenkomst met alle vrijwilligers van Solidez.


Interesse?

Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor de Oekraïense medemens in Wageningen? Neem dan contact op met Maarten Boele, sociaal werker bij Solidez

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > Solidez Huis van de wijk Ons Huis > Vrijwilliger Engelse les aan Oekraïeners

Over Solidez Huis van de wijk Ons Huis

Wij zijn het huis van de wijk Ons Huis. Inwoners kunnen binnen komen voor een kop koffie en een goed gesprek. We organiseren activiteiten, met name ook creatieve activiteiten. Ook ondersteunen we inwoners met een goed idee voor de wijk.