Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Humanitas Tandem: met z’n tweeën durf je en doe je meer.
Vind je het niet zo makkelijk om in je eentje dingen te ondernemen? Of wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Jouw maatje van Humanitas Tandem ...

Buurt & omgevingSociale rechtvaardigheidWelzijn
Duurzame steden en gemeenschappenOngelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel
Luisterend oor

Luisterend oor

Structureel werk · 1–2 uur/week
Van Sallandthof 34, 6701 JG Wageningen, Nederland
Sociaal contactMaatje & buddy
WelzijnMensen met een beperking
Activiteit Delen
Humanitas Tandem
#72469
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Humanitas-Tandem/activiteiten/Luisterend-oor/72469 om je aan te melden

Contactpersoon

Jamal RoskamStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 06 120 66 504.

Samenvatting

Luisterend oor bieden aan een eenzaam persoon

Uitgebreide omschrijving

Luisterend oor bieden aan een eenzaam persoon (40+).


Wat ga je doen?

Humanitas Wageningen is voor het Tandem project dringend op zoek naar een maatje voor man van in de veertig. Meneer heeft zichzelf lange tijd afgezonderd, is zeer eenzaam en zit in een sociaal isolement.


Door borderline heeft meneer last van stemmingswisselingen. Meneer heeft behoefte aan een luisterend oor. Hij heeft veel meegemaakt en wil graag zijn verhaal aan iemand kwijt.


Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat meneer op korte termijn zal verhuizen. We hopen dat je als maatje ook kan helpen bij de (online)zoektocht naar een nieuwe woning en het maken van een verhuisplan.


Wat vragen we van jou? 

- je luistert liever dan je praat. - je bent open-minded, oordeelt niet gauw. - je hebt een onderzoekende houding. - je kunt initiatief nemen en vooral ook die laten nemen door de ander. - je enthousiasmeert, moedigt aan maar stuurt niet.


Wat hebben wij jou te bieden? 

- een enthousiast vrijwilligersteam. - deskundige begeleiding en ondersteuning. - interne scholing, teamoverleg en ontmoetingsbijeenkomsten. - via het onderling uitwisselen van ervaringen met mede-vrijwilligers leren we met elkaar heel veel. - WA- en ongevallen verzekering. - reiskostenvergoeding.


Wat maakt het werk de moeite waard?

Onze vrijwilligers zeggen: "Mooi om aldoende samen op weg te gaan, waar we uitkwamen wisten we niet maar we kwamen stap voor stap verder." "Ik was betrokken en tegelijk een neutrale deelgenoot van wat een deelnemer doormaakt." "Het heeft me voldoening gegeven, zonder bijbedoeling." "Mijn maatje wist in mij boven te halen wat ik nog niet wist dat ik het in me had."


Werktijd

In overleg.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Humanitas Tandem

Humanitas Tandem: met z’n tweeën durf je en doe je meer.
Vind je het niet zo makkelijk om in je eentje dingen te ondernemen? Of wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Jouw maatje van Humanitas Tandem helpt je daarbij. Want samen kom je makkelijker onder de mensen en leg je sneller contacten.

Misschien voel je je soms eenzaam. Dat kan iedereen overkomen. Een maatje van Tandem luistert, geeft aandacht en denkt met je mee. Met je maatje kun je praten over wat jou bezighoudt en samen kijken jullie hoe je nieuwe contacten kunt leggen en oude kunt onderhouden. Alles is erop gericht om je het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven dat je nodig hebt om je eigen contacten op te bouwen.