Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Namens Utrechts Landschap brengen we natuurgebied De Blauwe Kamer onder de aandacht, onder andere vanuit Informatiecentrum Blauwe Kamer

Natuur & MilieuDierenwelzijnBuurt & omgeving
Leven op het landGoede gezondheid en welzijn
Deel
Gids bij de Blauwe Kamer

Gids bij de Blauwe Kamer

Structureel werk · 0–2 uur/week
Blaauwe Kamer 15, 6702 PA Wageningen, Netherlands
Gastheer/vrouwActiviteiten begeleidenBuiten
Natuur & Milieu
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Blauwe Kamer Commissie
#46491
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Blauwe-Kamer-Commissie/activiteiten/Gids-bij-de-Blauwe-Kamer/46491 om je aan te melden

Contactpersoon

Luc de KortStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31 0317424067.

Samenvatting

Als gids breng je enthousiast over wat natuur en historie in (natuurgebieden rond) de Blauwe Kamer te bieden heeft. Dit doe je een aantal dagen per jaar.

Uitgebreide omschrijving

Rondom Rhenen liggen diverse natuurgebieden zoals Blauwe Kamer, Grebbeberg, Laarsenberg, Palmerswaard en Plantage Willem 3. Deze gebieden worden beheerd door Het Utrechts Landschap. Veel mensen bezoeken deze gebieden en willen daarbij graag meer te weten komen over natuur, geschiedenis, dieren en planten die er leven en hoe het beheer hierop inspeelt.


Met een groep van zo'n 60 vrijwilligers vormen we de Blauwe Kamer Commissie. Onder deze 60 zijn een 15 tal gidsen. We streven naar een groep van rond de 20. Door o.a. verhuizing, banen na studie en leeftijd is de groep gidsen de afgelopen tijd geslonken. Daarom zijn we op zoek naar mensen die als gids graag een beperkt aantal dagdelen per jaar willen besteden aan het enthousiast overbrengen van wat de natuur en historie in (een van) deze gebieden allemaal te bieden heeft. Daarmee zijn meteen de belangrijkste wensen voor onze gidsen aangeduid: enthousiasme voor natuur; om kunnen gaan met mensen; communiceren.


Als gids krijg je een vrijwilligerscontract met Utrechts Landschap en wordt je voorzien van werkkleding die je herkenbaar maakt in het veld. Voordat je zover bent wordt je ingewerkt.

Daarbij begeleidt de coördinator gidsen je en leer je vooral de praktijk van het gidsen. Tijdens de inwerkperiode ga je mee tijdens excursies met ervaren gidsen. Je krijgt de gelegenheid om specifieke punten in de praktijk te leren door zelf gedeeltes van een excursie te leiden. Al lerende ga je steeds andere en grotere delen van een excursie begeleiden tot aan een hele excursie toe. Dan beslist de coördinator in overleg met jou of je "rijp" bent om als zelfstandig gids aan de slag te gaan.

We verwachten van je dat je ongeveer 8 excursies per jaar begeleidt. Wanneer? Dat bepaal je zelf door je in te schrijven op aangevraagde excursies.


Begint het een beetje te kriebelen en lijkt het je wel wat, neem dan contact op voor een kennismaking.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > Blauwe Kamer Commissie > Gids bij de Blauwe Kamer

Over Blauwe Kamer Commissie

Namens Utrechts Landschap brengen we natuurgebied De Blauwe Kamer onder de aandacht, onder andere vanuit Informatiecentrum Blauwe Kamer