Skip Navigation
Post | februari 2021 | 2 min lezen

"Op een leuke, creatieve manier een gezonde levensstijl voor kinderen"

Door A.R. Mampako
Vrijwilligers helpen kinderen met gezonde levensstijl

“Wij willen een gezonde levensstijl creëren voor gezinnen en kinderen. Dat doen wij door een leefstijlmaatje te koppelen aan een gezin”, vertelt Suzan van de Rijt enthousiast. Sinds de zomer werkt zij vrijwillig in het bestuur van stichting BalanceBuddy in Wageningen als hoofd werving en promotie. Suzan: “BalanceBuddy startte in 2018 in Utrecht. Daarna volgden BalanceBuddy Wageningen én Den Haag.  elk met een eigen bestuur. Wij hebben zelfs al een overkoepelend bestuur, om landelijk nog verder te groeien”. 


Van de Rijt studeert Gezondheid en Maatschappij aan de Universiteit Wageningen: “In deze studie leer je veel over leefstijl, gezond leven en allerlei factoren die je gezondheid kunnen beïnvloeden. Daarom vind ik mijn vrijwilligerswerk bij BalanceBuddy zo leuk. Je werkt niet alleen preventief, maar vooral ook samen met de kinderen. Op een leuke, creatieve manier. Een leefstijlmaatje spreekt wekelijks af met het kind om te voetballen of een andere sport te doen of samen een gezonde maaltijd te koken. Ook werken we aan zelfvertrouwen van het kind. In deze coronatijd doen we dat vaak online bijvoorbeeld met skype. Het gaat vooral om kinderen of gezinnen, die zelf minder middelen of kennis hebben over een gezonde levensstijl”. 


Van Rijt legt uit hoe de stichting aan deelnemers en buddy’s komt. “Wij hebben geen probleem om maatjes te vinden. Dat zijn voornamelijk studenten uit ons netwerk. Zij vullen een vragenlijst in, zoals waarin zij aangeven wat hun hobby’s zijn en wat je het liefst doet. Ook met welke leeftijd je wilt werken. Dan koppelen wij hem of haar na een intakegesprek aan een kind, waarmee hij of zij een goede match heeft. De gezinnen hopen we te werven via basisscholen, huisartsen, apotheken, buurthuizen en diverse andere organisaties in Wageningen. Op dit moment hebben wij meer maatjes dan deelnemende gezinnen. Dus iedere deelnemer is welkom, ook uit de omgeving van Wageningen! Een gezonde leefstijl is juist in deze coronatijd belangrijk en wij willen kinderen hierbij helpen.”

Wil je als gezin mee doen met Balance Buddy? Geef je dan meteen op via BalanceBuddy: https://www.balancebuddy.nu/


Deel blogpost