Skip Navigation
Post | mei 2021 | 2 min lezen

Stadion de Wageningse Berg blijft in goede conditie

Ton aan het werk

Ton Jansen is vrijwilliger bij Stichting Future Center Wageningen. Het stadion op de Berg van FC Wageningen wordt door deze stichting nog altijd in ere gehouden met behulp van vrijwilligers zoals Ton. Zijn vader nam hem van jongs af aan mee naar de thuiswedstrijden. Nu werkt hij samen met andere vrijwilligers en met zijn helden van vroeger in het stadion. Ton zegt: “Ik stond tussen de harde kern. Dat zorgde voor een hoop sfeer. Het waren mijn idolen die hier voetbalden. Daar zit ik nu koffie mee te drinken. In 2005 ben ik hier binnengewandeld als vrijwilliger en nooit meer weggegaan. We zijn allemaal wat ouder geworden, dus zijn we op zoek naar nieuwe aanwas.”

 

Samen met Hotel Fletcher zorgen de vrijwilligers ervoor dat het stadion een unieke plek blijft. Onder andere de oude kassa’s, tribunes en sponsorborden staan er nog. Het veld ligt er verzorgd bij. En niet voor niks. Ton legt uit: “Elk jaar komen hier voetbalclubs zoals De Graafschap op trainingskamp. De teams slapen in het hotel hiernaast. Wij zorgen dat alles op en rondom het veld is geregeld. Momenteel ligt dat allemaal stil. Intussen herstellen we het oude scoreboard met de kegels. Binnenkort schonen we het archief op, en krijgen de banken en de buitenhekken weer een verfbeurt.”

 

‘FC Wageningen is nog steeds mijn club’


Normaal komen alle vrijwilligers elke dinsdagmorgen bij elkaar. “We drinken koffie en praten elkaar bij. Ook al gaat dat nu niet, toch blijven we in contact met elkaar. Ton vertelt hoe ze dat doen: “We hebben een Whatsapp-groep met veertig vrijwilligers. Elke dinsdag melden ze zich en laten weten hoe het gaat. Zo houden we contact. Als ik niets hoor, dan bel ik op. Het is een hechte en gezellige groep. Er wordt dan ook wel eens een barbecue, brunch, of een etentje georganiseerd.” 

 

Ton: “Waarom het zo leuk is? Je bent buiten in een groene omgeving en werkt met fijne mensen. De vrijwilligers komen uit de wijde omtrek. Door de vergrijzing van onze vrijwilligers wordt het voor sommige wel steeds moeilijker hier te komen, en werkzaamheden te verrichten. Daarom hebben we nieuwe mensen nodig. Binnenkort starten we weer, dus kom eens binnenwandelen op dinsdagmorgen. Dan ben je welkom. De koffie staat klaar.”

Deel blogpost