Navigatie overslaan
Post | december 2021 | 2 min lezen

Samen creatief aan de slag

Foto: Esther Meijer

Als vrijwilliger zette Marisca een knutselochtend op bij woonzorgcentrum Vilente Overdal. Marisca legt uit: “Ik ben er om een gezellige knutselochtend aan te bieden voor de bewoners. Meestal zijn het leuke kleine dingetjes die we maken. Soms is het nodig dat ik een beetje meehelp. Het belangrijkste is dat we gezellig samen bezig zijn. Dat de bewoners even uit de sleur van de dag zijn. Hun hoofd kunnen leegmaken en even lekker creatief bezig zijn.”


Marisca is een van de vele vrijwilligers bij Overdal, een van de acht verpleeghuizen van Vilente. Overdal zit de komende twee jaar in een gebouw van Oranje Nassau Oord, op de rand van Wageningen en Renkum. Zij blijven tot hun nieuwe gebouw in Oosterbeek gerealiseerd is.


Marisca zegt: “Soms maken bewoners iets leuks voor hun mantelzorgers of de verpleging. De knutselgroep maakt eigenlijk van alles. Bijvoorbeeld vogeltjes met een pompon in het midden. Wat leuk is, is dat de bewoners meteen de techniek van vroeger herkennen. Voor de herfst versieren we kalebassen. Ook maken we dingen van klei en met schelpen. Het maakt eigenlijk niet uit wat we maken. Sommige bewoners komen alleen voor de koffie. Dat is ook goed. We maken een gezellige tafel en hebben het leuk met zijn allen. De gesprekken lopen vaak als vanzelf. De ochtend vliegt vaak voorbij.”


Marisca is afgelopen maart begonnen. Zij begon met een klein groepje. Nu zijn het meestal zes tot acht bewoners die mee doen. Marisca: “Dat is soms best intensief. Daarom komt er nu een kennis mee. Een extra stel handen is ontzettend fijn. Voor de bewoners is deze onderbreking in de dag erg welkom. Ik zelf krijg er veel dankbaarheid en positieve energie voor terug. Het is zo leuk om te zien dat de bewoners er blij van worden en er naar uit kijken..”


Begeleiding van de knutselgroep is een mogelijkheid van vrijwilligerswerk. Bij Vilente Overdal zijn verschillende vrijwilligerstaken. Zou je zelf ook aan de slag willen als vrijwilliger bij Woonzorgcentrum Vilente Overdal? Ga dan snel naar de website van het Vrijwilligers Centrum Wageningen: www.vcwageningen.nl.

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·