Navigatie overslaan
Post | april 2024 | 2 min lezen

Lokale journalistiek is van onschatbare waarde

Door Davey de Groot
Simon is de voorzitter van RTV Rijnstreek. Foto: Paul Holst

Bij RTV Rijnstreek is er altijd wel iets te doen. “Of je nu interesse hebt in journalistiek, muziek, techniek, of gewoon gezelligheid, er altijd wel een plekje voor je bij RTV Rijnstreek. En iedereen werkt verschrikkelijk hard. Iedere programmamaker ziet zijn of haar programma als hun eigen kindje. En dat maakt het zo leuk”, zegt Simon Vink.


Simon is de voorzitter van RTV Rijnstreek. RTV Rijnstreek is de lokale omroep die zich richt op de gemeente Wageningen. De omroep is gevestigd aan de Stationsstraat en bestaat uit een kleurrijke verzameling van vrijwilligers die zich inzetten voor lokale nieuws- en cultuuruitingen. Simon vertelt enthousiast over de omroep: “Zo'n lokale omroep is klein en moet klein blijven. Die moet dicht bij de mensen staan, aansluiten bij de cultuur van die gemeenschap, het dorp of de stad. Vijf jaar geleden ben ik na mijn pensioen in het bestuur gekomen. Na het vertrek van de vorige voorzitter Ton van Rhoon, heb ik het voorzitterschap overgenomen. Ton heeft ongelofelijk veel en goed werk gedaan om onze zendmachtinging te behouden. Nu is het plan om het stokje over te dragen. Ik vond het ontzettend leuk om drie jaar lang voorzitter te zijn van RTV Rijnstreek”. 


Volgens Simon is de lokale journalistiek van onschatbare waarde. Hij zegt: “Het is belangrijk dat mensen weten wat er speelt in hun eigen buurt en stad. Lokale media kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Bij RTV Rijnstreek hebben we een divers en creatief team van vrijwilligers die zich inzetten voor het nieuws en de programmering. We werken samen met andere organisaties en verenigingen om de Wageningse gemeenschap te versterken.”


Je krijgt de kans om in het bestuur een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van de omroep en de lokale gemeenschap. Je werkt samen met een eigenzinnige en enthousiaste groep vrijwilligers die zich inzetten voor lokale nieuws- en cultuuruitingen. Momenteel is RTV Rijnstreek hard op zoek naar bestuursleden, onder andere een voorzitter. Heb jij een goed netwerk in de gemeente Wageningen? En een goed gevoel voor de lokale cultuur? Kijk dan voor meer informatie op www.vcwageningen.nl 

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·