Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

De VoorleesExpress Wageningen ondersteunt kinderen die een extra steuntje in hun taalontwikkeling kunnen gebruiken. Vrijwilligers lezen gedurende 20 weken 1 uur per week voor in het gezin en doen ...

Kinderen & Jongeren
Geen armoedeKwaliteitsonderwijs
Deel
Vrijwilligers Coördinator VoorleesExpress

Vrijwilligers Coördinator VoorleesExpress

Structureel werk · 1–2 uur/week
Stationsstraat 2, 6701 AC Wageningen, Netherlands
BegeleidingCoördinerenAdvies & MentoringTraining
Kinderen & Jongeren
Geen armoedeKwaliteitsonderwijs
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
VoorleesExpress Wageningen
#42118
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/VoorleesExpress-Wageningen/activiteiten/Vrijwilligers-Coordinator-VoorleesExpress/42118 om je aan te melden

Contactpersoon

Sanne van der HartStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31 629355857.

Samenvatting

Als coördinator van de VoorleesExpress Wageningen ondersteun je 5 vrijwilligers die voorlezen aan kinderen met een taalachterstand.

Uitgebreide omschrijving

VoorleesExpress Wageningen ondersteunt kinderen die een extra steuntje in hun taalontwikkeling kunnen gebruiken. Vrijwilligers lezen gedurende 20 weken 1 uur per week voor in het gezin. Ook doen ze andere taalactiviteiten om het kind daarin te stimuleren.Er zijn op dit moment 3 coördinatoren. We zoeken iemand om dit team te versterken.


Wat ga je doen?

Als coördinator ondersteun je 5 voorlezers en gezinnen bij dit traject. Je bezoekt de gezinnen driemaal in 20 weken en zorgt voor een goede afstemming tussen gezin en voorlezer, waarbij de met het gezin geformuleerde doelen de leidraad vormen.


Als coördinator ben je goed op de hoogte van wat er bij de gezinnen thuis gebeurt en houd je de verwachtingen en doelstellingen van voorlezers en gezinnen in het oog. Samen kijken jullie hoe het voorlezen bij de gezinssituatie past.


Met de voorlezers houd je drie bijeenkomsten, waarbij je hen coacht, ervaringen uit laat wisselen en ervoor zorgt dat de voorlezers werken zoals de bedoeling is. Je houdt de projectmedewerker op de hoogte van het verloop. Daarbij beschik je over een digitaal volgsysteem.


Naast de training 'interactief voorlezen' is er een startbijeenkomst voor de coordinatoren aan het begin van elk seizoen.


Je wordt begeleid door de project medewerker van de VoorleesExpress die in dienst is van de bibliotheek Wageningen.


Wat moet je kunnen?

-Je hebt minimaal HBO denkniveau

-Je beheerst de Nederlandse taal goed.

-Je communiceert gemakkelijk met verschillende doelgroepen (voorlezers en gezinnen)

-Je bent goed bereikbaar (telefonisch of per email)

-Je bent betrouwbaar, verantwoordelijk en vasthoudend..

-Je bent18 jaar of ouder.


Wat bieden we?

-Een leuke vrijwilligersplek waarbij je kennis maakt met gezinnen van verschillende afkomst.

-Je draagt bij aan het leesplezier en ontwikkeling van kinderen die dat hard nodig hebben.

-Een fijne samenwerking met de bibliotheek en andere voorlezers.

-Een training over het belang van voorlezen en hoe je dat op een interactieve manier doet.

-Een jaarabonnement van de bibliotheek Wageningen.


Werktijden

Gemiddeld kost het begeleiden van vijf gezinnen en vijf voorlezers 2 uur per week. Het gaat om bijeenkomsten met de voorlezers, de drie gezinsbezoeken per gezin, het schrijven van korte verslagen, het volgen van de training voor coördinatoren en de contactmomenten met de projectleiding. Een aantal activiteiten vindt ’s avonds plaats.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > VoorleesExpress Wageningen > Vrijwilligers Coördinator VoorleesExpress

Over VoorleesExpress Wageningen

De VoorleesExpress Wageningen ondersteunt kinderen die een extra steuntje in hun taalontwikkeling kunnen gebruiken. Vrijwilligers lezen gedurende 20 weken 1 uur per week voor in het gezin en doen andere taalactiviteiten om het kind daarin te stimuleren.