Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

VluchtelingenWerk Wageningen

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Geen armoede
Deel

Maatschappelijk begeleider jongeman 26 jaar uit Syrië

Structureel werk · 3–8 uur/week
Markt 17, 6701 DD Wageningen, Netherlands
Advies & MentoringBegeleidingSociaal contactMaatje & buddy
WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijn
1 plaats over.
Activiteit Delen
VluchtelingenWerk Wageningen
#60066
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Vluchtelingenwerk-Wageningen/activiteiten/Maatschappelijk-begeleider-jongeman26-jaar-uit-Syrie/60066 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help een alleenstaande Syrische jongeman (26 jr) om zijn weg te vinden. Hij komt 13 januari naar Wageningen.

Uitgebreide omschrijving

Hij krijgt kleine woning in centrum en er is een tolk Arabisch beschikbaar. (Ook heeft hij een vriend in Arnhem die kan helpen.)


Het huurcontract wordt 13 januari getekend: dit is ook de start van de begeleiding van een jaar of anderhalf. 

Wat ga je doen?

Je helpt hem met het papierwerk waar hij mee te maken krijgen en helpt hem om de weg te vinden in de gemeente. Je werkt toe naar zelfredzaamheid door cliënten op een coachende manier te begeleiden.


Het werk vindt grotendeels plaats vanuit het kantoor van VluchtelingenWerk in de gemeente. Je taken bestaan onder andere uit: - Wegwijs maken van cliënten in en rondom het huis en het leggen van contacten in de buurt. - Aanvragen van uitkering, inrichtingskrediet, verzekeringen en toeslagen voor cliënten. - Regelen van huis- en tandarts, onderwijs, energie, internet, openbaar vervoer voor cliënten. - Samen kijken naar post die cliënten ontvangen naar aanleiding van alle aanvragen. - Uitleg geven over instanties, wetten en regelgeving in de Nederlandse samenleving. - Administreren van gegevens in het cliëntenregistratiesysteem. - Ondersteunen van cliënten bij het vinden van sport en vrijetijdsbesteding VluchtelingenWerk is op zoek naar vrijwilligers met hbo werk- en denkniveau, die zich voor een periode van ten minste één jaar minimaal twee dagdelen per week willen inzetten.


Wie zoeken we?

- Goede communicatieve vaardigheden. - Respectvolle en geduldige houding ten opzichte van cliënten. - Flexibiliteit in het omgaan met onverwachte en onbekende situaties. - Verantwoordelijkheid nemen voor je taken, maar ook je eigen grenzen kunnen aangeven. - Integer in het omgaan met (vertrouwelijke) informatie. - Zelfstandig en in teamverband kunnen werken. - Basiskennis van een vreemde taal (bij voorkeur Engels). - Goed om kunnen gaan met een computer.


Wat hebben we je te bieden?

- Werken in een gemotiveerd team vrijwilligers. - Het opdoen van werkervaring in een maatschappelijke organisatie. - Deskundige begeleiding door een beroepskracht. - Reis- of onkostenvergoeding en verzekering tijdens werktijd. - Deelname aan trainingen en cursussen.


Werktijd:

minimaal 2 dagdelen (ochtend of middag) per week

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Wageningen > Wageningen Activiteiten > VluchtelingenWerk Wageningen > Maatschappelijk begeleider jongeman 26 jaar uit Syrië

Over VluchtelingenWerk Wageningen