Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Stichting Vluchteling Onder Dak is een vrijwilligersorganisatie die zich bezig houdt met de opvang en begeleiding van vluchtelingen waarvoor het eerste verzoek tot asiel is afgewezen.

Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderenVrede, justitie en sterke publieke diensten
Deel

Buddy voor vluchteling: kennis of ervaring met trauma/vluchtelingen gewenst!

Structureel werk · 0–2 uur/week
Markt 17, 6701 DD Wageningen, Netherlands
Koken & etenAdvies & MentoringHulpverleningMaatje & buddySociaal contactCreatiefMuziek
Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderenVrede, justitie en sterke publieke diensten
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Vluchteling Onder Dak
#50743
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Vluchteling-Onder-Dak/activiteiten/Buddy-voor-vluchteling-kennis-of-ervaring-met-traumavluchtelingen-gewenst/50743 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor gezin in moeiljke omstandigheden zoeken we een buddy met ervaring met trauma/ vluchtelingen, die met hen activiteiten onderneemt en ondersteunt waar nodig

Uitgebreide omschrijving

Voor een gezin in moeiljke omstandigheden zoeken we een buddy met kennis/ ervaring met trauma's/ vluchtelingen. Vind je het leuk om regelmatig iets leuks te ondernemen met dit gezin, en hen bij vragen of problemen in het dagelijkse leven te ondersteunen? Heb je ervaring in het werken met getraumatiseerde personen, of met vluchtelingen (ongedocumenteerde vluchtelingen of vluchtelingen in het algemeen)? Dan zoeken we jou!


Als buddy bezoek jij het gezin één à twee keer per maand en spreek je samen af wat jullie gaan doen. Je kunt samen gaan wandelen, de post doornemen, naar de bibliotheek, helpen met de Nederlandse taal oefenen, een hobby uitoefenen, of je gaat samen naar de huisarts of een instantie.

 

Je helpt het gezin beter hun weg te vinden in de samenleving (specifiek: Ede). Je doorbreekt het sociale isolement en stimuleert zoveel mogelijk de participatie/integratie aan de maatschappij. Je bent sociaal betrokken als buddy, bespreekt bijvoorbeeld dingen waar de cliënt op dat moment mee zit, biedt een luisterend oor. De gesprekken kunnen gaan over inkomen, huisvesting, gezondheid, onderwijs, opvoeding, zinvolle dagbesteding, opdoen van contacten, etc. Jij helpt en ondersteunt hem of haar daarbij, zonder daarbij de regie over te nemen.


Aan VOD geef je zo regelmatig een update door over hoe het contact gaat. Met de buddy coördinator houdt je contact over het welzijn van de vluchteling en je kan terecht voor begeleiding en vragen. Hoewel je eerste aanspreekpunt voor het gezin bent, worden specifieke vragen en problemen natuurlijk in teamverband opgepakt.


We streven ernaar om rondom onze cliënten een netwerk van buddy's te plaatsen. Je kan je ook samen met iemand aanmelden.

 

Wat heeft VOD jou te bieden?

Je wordt als vluchtelingen-buddy begeleid door de buddycoördinator. Je kan met al je vragen bij de buddycoördinator terecht en we evalueren regelmatig hoe het contact loopt. Na afloop van contact met de cliënt meldt je bijzonderheden en vind er overleg plaats over mogelijke oplossingen voor problemen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > Vluchteling Onder Dak > Buddy voor vluchteling: kennis of ervaring met trauma/vluchtelingen gewenst!

Over Vluchteling Onder Dak

Stichting Vluchteling Onder Dak is een vrijwilligersorganisatie die zich bezig houdt met de opvang en begeleiding van vluchtelingen waarvoor het eerste verzoek tot asiel is afgewezen.