Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Welkom in Wageningen wil bijdragen aan een vreedzame en betrokken samenleving en aan een succesvolle integratie van vluchtelingen in Wageningen door 'nieuwe' en 'oude Wageningers met elkaar in contact ...

WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel
 Buddy to Buddy Wageningen | februari t/m juni

Buddy to Buddy Wageningen | februari t/m juni

Project (Tijdelijk) · 1–2 uur/week · Start vanaf 22 feb 2024 Voor ongeveer 4 maanden
Flexibele locatie
Sociaal contactMaatje & buddy
Vluchtelingen & MinderhedenWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
St. Welkom in Wageningen
#76736
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/St-Welkom-in-Wageningen/activiteiten/Buddy-to-Buddy-Wageningen--februari-tm-juni/76736 om je aan te melden

Contactpersoon

Suly MutsaersStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0612501577.

Samenvatting

Buddy to Buddy koppelt Nieuwkomers en Wageningers aan elkaar op basis van gelijkwaardigheid en gezelligheid. Ga 4 maanden samen leuke dingen doen.

Uitgebreide omschrijving

Word voor vier maanden buddy van een vluchteling.


Wat ga jij doen?

Buddy to Buddy helpt vluchtelingen uit een isolement te komen door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen. Zo ontstaan vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet. Het Buddy to Buddy project van Welkom in Wageningen biedt kansen om nieuwe mensen en andere culturen te leren kennen, op een gezellige en laagdrempelige manier. Dit doen we door rekening te houden met de verschillen van mensen en te helpen om hiermee om te gaan. Hierdoor kan in ongelijke situaties de weg toch vrij zijn voor gelijkwaardige ontmoeting.


Dit contact blijkt voor beide kanten erg waardevol. Een van onze buddy’s vertelt: “Ik ben blij met het contact met mijn buddy. Het heeft me geholpen om te integreren in Nederland. Als mensen nu aan mij vragen waar ik vandaan kom, dan zeg ik Wageningen. Wageningen voelt nu echt als een thuis voor mij.”


Wat houdt het buddyschap in?

  • Wageningers worden voor een periode van 4 maanden gekoppeld aan iemand met een vluchtelingenachtergrond.
  • Alle buddy’s worden in een matchingsronde gelijktijdig gekoppeld tijdens een matchingsbijeenkomst, bijvoorbeeld een diner. Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je je eigen buddy, maar meteen ook andere buddykoppels.
  • Na dit matchingsdiner heb je wekelijks contact met je eigen buddy, maar ook de mogelijkheid om samen met andere koppels activiteiten te gaan ondernemen in de stad.
  • Tijdens het buddytraject zijn er 3 intervisie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten ga je samen met je andere buddy’s in gesprek en wissel je ervaringen uit over het contact met je buddy.
  • Het traject van 4 maanden wordt afgesloten met een feestelijke bijeenkomst.


Wat vragen we?

Luistervaardigheden, inlevingsvermogen, aandacht voor emoties, erkennen van verschillen, bereidheid om vluchtelingen in contact te brengen met Nederlandse samenleving.


Wat hebben we jou te bieden?

Tijdens het buddytraject zijn er 3 intervisie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten ga je samen met je andere buddy’s in gesprek en wissel je ervaringen uit over het contact met je buddy. Er is een wekelijkse huiskamerbijeenkomst waar gezellig een praatje gemaakt kan worden of een spelletje worden gedaan en er worden regelmatige leuke activiteiten georganiseerd. Daarnaast kun je altijd bij ons terecht met vragen of advies.


Wat maakt het werk de moeite waard?

Het is leerzaam en leuk om elkaars cultuur te leren kennen. Zowel de nieuwkomer als de Wageningse maatjes zijn enthousiast.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding
Activiteit Delen

Over St. Welkom in Wageningen

Welkom in Wageningen wil bijdragen aan een vreedzame en betrokken samenleving en aan een succesvolle integratie van vluchtelingen in Wageningen door 'nieuwe' en 'oude Wageningers met elkaar in contact te brengen.