Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Welkom in Wageningen wil bijdragen aan een vreedzame en betrokken samenleving en aan een succesvolle integratie van vluchtelingen in Wageningen door 'nieuwe' en 'oude Wageningers met elkaar in contact ...

WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel
 Buddy | 2 juni t/m 2 oktober

Buddy | 2 juni t/m 2 oktober

Project (Tijdelijk) · 1–2 uur/week · Start vanaf 2 jun 2023 Voor ongeveer 4 maanden
Flexibele locatie
Sociaal contactMaatje & buddy
Vluchtelingen & MinderhedenWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
St. Welkom in Wageningen
#64084
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/St-Welkom-in-Wageningen/activiteiten/Buddy--2-juni-tm-2-oktober/64084 om je aan te melden

Contactpersoon

Tania OvereemStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31 0684957366.

Samenvatting

Vind jij het ook leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? En vind jij het leuk om een vluchteling wegwijs te maken in en rondom Wageningen?

Uitgebreide omschrijving

Word dan voor vier maanden buddy van een vluchteling.


Wat ga jij doen?

Buddy to Buddy helpt vluchtelingen uit een isolement te komen door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen. Zo ontstaan vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet. Het Buddy to Buddy project van Welkom in Wageningen biedt kansen om nieuwe mensen en andere culturen te leren kennen, op een gezellige en laagdrempelige manier. Dit doen we door rekening te houden met de verschillen van mensen en te helpen om hiermee om te gaan. Hierdoor kan in ongelijke situaties de weg toch vrij zijn voor gelijkwaardige ontmoeting.


Dit contact blijkt voor beide kanten erg waardevol. Een van onze buddy’s vertelt: “Ik ben blij met het contact met mijn buddy. Het heeft me geholpen om te integreren in Nederland. Als mensen nu aan mij vragen waar ik vandaan kom, dan zeg ik Wageningen. Wageningen voelt nu echt als een thuis voor mij.”


Wat houdt het buddyschap in?

  • Wageningers worden voor een periode van 4 maanden gekoppeld aan iemand met een vluchtelingenachtergrond.
  • Alle buddy’s worden in een matchingsronde gelijktijdig gekoppeld tijdens een matchingsbijeenkomst, bijvoorbeeld een diner. Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je je eigen buddy, maar meteen ook andere buddykoppels.
  • Na dit matchingsdiner heb je wekelijks contact met je eigen buddy, maar ook de mogelijkheid om samen met andere koppels activiteiten gaan ondernemen in de stad.
  • Tijdens het buddytraject zijn er 3 intervisie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten ga je samen met je andere buddy’s in gesprek en wissel je ervaringen uit over het contact met je buddy.
  • Het traject van 4 maanden wordt afgesloten met een feestelijke bijeenkomst.


Wat vragen we?

Luistervaardigheden, inlevingsvermogen, aandacht voor emoties, erkennen van verschillen, bereidheid om vluchtelingen in contact te brengen met Nederlandse samenleving.


Wat hebben we jou te bieden?

Tijdens het buddytraject zijn er 3 intervisie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten ga je samen met je andere buddy’s in gesprek en wissel je ervaringen uit over het contact met je buddy. Er is een wekelijkse huiskamerbijeenkomst waar gezellig een praatje gemaakt kan worden of een spelletje worden gedaan en er worden regelmatige leuke activiteiten georganiseerd. Daarnaast kun je altijd bij ons terecht met vragen of advies.


Wat maakt het werk de moeite waard?

Het is leerzaam en leuk om elkaars cultuur te leren kennen. Zowel de nieuwkomer als de Wageningse maatjes zijn enthousiast.

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over St. Welkom in Wageningen

Welkom in Wageningen wil bijdragen aan een vreedzame en betrokken samenleving en aan een succesvolle integratie van vluchtelingen in Wageningen door 'nieuwe' en 'oude Wageningers met elkaar in contact te brengen.