Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Het Odensehuis is een inloop-, advies- en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenklachten, beginnende dementie en hun naasten, vrienden en buurtgenoten. Een eigen plek waar mensen zichzelf kunnen ...

OuderenWelzijnBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Odensehuis algemeen vrijwilliger

Project (Tijdelijk) · 4–8 uur/week · Start vanaf 1 jun Voor ongeveer 3 maanden
Hesselink Van Suchtelenweg 6, 6703 CT Wageningen, Netherlands
HulpverleningOndersteunend werkBegeleidingGastheer/vrouwSociaal contactActiviteiten begeleidenZorg
WelzijnOuderenBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Odensehuis Wageningen e.o.
#63697
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Odensehuis-Gelderse-Vallei/activiteiten/Odensehuis-algemeen-vrijwilliger/63697 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In teamverband ondersteun je deelnemers van het Odensehuis, zorgt gezamenlijk voor een goede sfeer en levert een bijdrage aan de invulling van een zinvolle dag.

Uitgebreide omschrijving

In juni, juli en augustus zoeken op diverse dagen vervanging voor onze vaste vrijwilligers die dan genieten van hun vakantie.


Wat ga je doen?

Als vaste vrijwilliger kom je een dag(deel) per week en zorgt met de deelnemers, hun partners en andere vrijwilligers dat de dag op een goede manier verloopt.


Je verzorgt samen met de deelnemers de koffie, thee en lunch. Je werkt soms met een groep deelnemers, voert soms een individueel gesprek met een deelnemer en biedt een luisterend oor. Je zorgt voor de organisatie en uitvoering van activiteiten.Je kunt ook zelf initiatieven nemen die bijdragen aan een zinvolle dag.

Je kunt ook voor een specifieke activiteit met deelnemers komen zoals wandelen, (samen) met deelnemers iets lekkers bakken of een lunchgerecht voorbereiden.


Wie zoeken we?

Wij vragen affiniteit met en respect voor de doelgroep. Je toont interesse en wil er zijn voor de mensen in het Odensehuis. Je wil je inleven in de belevingswereld van mensen met dementie én hun naasten. Je kunt goed luisteren en bent in staat om je eigen ervaringen op de achtergrond te plaatsen. Je bent geduldig en invoelend en laat ruimte voor eigen regie van mensen. Je hebt een ondersteunende houding en flexibele instelling. En je bent in staat mensen te stimuleren tot zelfactivering en hen aan te spreken op wat ze nog wel kunnen.


Wat kunnen we je bieden?

De afwisseling is groot, iedere week is anders. Je krijgt de ruimte om samen met een team een eigen invulling aan de dagen en de activiteiten te geven. Beroepskrachten ondersteunen je daarbij, organiseren ook activiteiten en dragen bij aan een soepel verloop van de dag.


Wat maakt het werk de moeite waard?:

Je draagt bij aan het activeren en stimuleren van de deelnemers. Je merkt dat ze zichzelf kunnen zijn, gesprekken aangaan en meedoen. Je werkt in een open en ontspannen sfeer waarin veel wordt gelachen. Je bent in contact met mensen en hebt bijzondere ontmoetingen. Je ziet dat deelnemers met een goed gevoel naar huis gaan aan het eind van de dag.


Werktijd:

9.00-12.30 uur of 13.00-17.00 uur of 9.00-17.00 uur

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > Odensehuis Wageningen e.o. > Odensehuis algemeen vrijwilliger

Over Odensehuis Wageningen e.o.

Het Odensehuis is een inloop-, advies- en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenklachten, beginnende dementie en hun naasten, vrienden en buurtgenoten. Een eigen plek waar mensen zichzelf kunnen zijn, elkaar ontmoeten en waar ruimte is om vanuit eigen mogelijkheden mee te doen. Het Odensehuis ondersteunt en stimuleert mensen met beginnende dementie zo lang mogelijk actief en zelfstandig te blijven. Deelnemers, vrijwilligers en beroepskrachten zorgen gezamenlijk voor de invulling van de dag.