Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Bieden van een plek om op adem te komen in het centrum van Wageningen. Een plek waar je andere mensen kunt ontmoeten. Een plek waar geluisterd wordt, waar samen gegeten wordt en waar aandacht, respect ...

Sociale rechtvaardigheidWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Gastvrouw/gastheer zondagmiddag

Structureel werk · 0-3 uur/maand
Markt, Markt, Wageningen, Gelderland 6701 CX, Netherlands
Gastheer/vrouwSociaal contactNederlands
Welzijn
Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Inloopcentrum Markt 17
#37769
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Inloopcentrum-Markt-17/activiteiten/Gastvrouwgastheer-zondagmiddag/37769 om je aan te melden

Contactpersoon

Jantine Bastiani - van DijkStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Wij zoeken voor onze openstelling van de zondagmiddag gastvrouwen en/of gastheren. Markt 17 is een laagdrempelige ontmoetingsplaats.

Uitgebreide omschrijving

Wij willen een plek bieden om op adem te kunnen komen in het centrum van Wageningen. Een plek waar je andere mensen kunt ontmoeten. Een plek waar geluisterd wordt en waar aandacht, respect en gastvrijheid centraal staan. Wanneer dit u aanspreekt en u hieraan wilt meewerken zijn wij naar u op zoek!


Wat ga je doen?

Uw werkzaamheden bestaan uit ontvangst van bezoekers, contact met hen leggen. Een praatje maken en/of luisterend oor bieden. Koffie of thee aanbieden. Een goede sfeer handhaven waarin iedere bezoeker zich op zijn/haar gemak en veilig voelt. De bezoekersruimte netjes houden en het doen van allerlei hiervoor noodzakelijke praktische werkzaamheden.


Wie zoeken we?

U draait in principe altijd met z'n 2-en een vrijwilligersdienst. U werkt volgens de visie van Markt 17: een open en dienstbare houding naar anderen. Geen veroordeling van het anders-zijn van de bezoeker. Ieder mag er zijn zoals zij/hij is. Wij werken vanuit de z.g. 'Presentie benadering'. Wij vragen van onze vrijwilligers om respect te hebben voor mensen. Mensen niet afwijzen. Kunnen meewerken vanuit de visie Markt 17. Het hart op de juiste plek hebben en tegen een stootje kunnen. Ruimte voor (het verhaal van) de ander hebben. Niet hun verhaal willen ‘overnemen’ en daarmee de aandacht op zichzelf richten. Niet per se gericht zijn op probleemoplossing. We zijn geen hulpverlening of zorginstelling. Aandacht en belangstelling voor mensen hebben, daar gaat het om. Solidariteit aanbieden aan de bezoeker, hoe anders/ vreemd die ook mag lijken. Vertrouwelijkheid: het verhaal van de bezoekers blijft binnen de 4 muren van Markt 17. tenzij met hen persoonlijk anders is afgesproken. De Nederlandse taal goed beheersen is voor deze functie erg belangrijk. Kennis van Engels of andere talen zijn daarnaast ook welkom vanwege eventuele anderstalige bezoekers.


Wat hebben we je te bieden?

Bij wijze van toerusting worden er cursussen Presentie aangeboden. De coördinator is aanspreekpunt voor vragen, en biedt coaching / begeleiding aan. Zowel in de wandelgangen als op afspraak. De coördinator wijst ook op diverse relevante cursussen en trainingen die plaatselijk worden georganiseerd. Incidenteel worden er vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd. Hier ontmoet men collega-vrijwilligers en bespreekt men het werk samen. Er is voor vrijwilligers een collectieve ongevallen- en schadeverzekering geregeld door de gemeente Wageningen.


Wat maakt het werk de moeite waard?:

Onze vrijwilligers werken in een omgeving met veel gezelligheid en in een ontspannen sfeer. Op zondagen wordt er door muzikale bezoekers muziek gemaakt. Vrijwilligers ontmoeten mensen, die zij normaal gesproken niet zo gauw zouden tegenkomen. Het bieden van gastvrijheid en een luisterend oor is geen eenrichtingsverkeer: Aandacht en belangstelling ontvang je ook vaak terug van bezoekers.


Werktijd:

14.45 uur - 18.15 uur

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > Inloopcentrum Markt 17 > Gastvrouw/gastheer zondagmiddag

Over Inloopcentrum Markt 17

Bieden van een plek om op adem te komen in het centrum van Wageningen. Een plek waar je andere mensen kunt ontmoeten. Een plek waar geluisterd wordt, waar samen gegeten wordt en waar aandacht, respect en gastvrijheid centraal staan.