Skip Navigation
Skip Sidebar
Digitaalhuis

Digitaalhuis

Non-profit

Over ons

Het doel is “het bieden van een toegankelijke plaats waar iedereen die hulp nodig heeft bij basisvaardigheden als lezen, schrijven, rekenen en het begrijpen en gebruiken van de Nederlandse taal en ...

Onderwijs
Kwaliteitsonderwijs
Deel
 Vrijwilligers Taal, Rekenen en/of digitale vaardigheden

Vrijwilligers Taal, Rekenen en/of digitale vaardigheden

Structureel werk · 0–2 uur/week
Stationsstraat 2, 6701 AC Wageningen, Netherlands
Onderwijs
Onderwijs
Activiteit Delen
Digitaalhuis
#52648
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Digitaalhuis/activiteiten/Vrijwilligers-Taal-Rekenen-enof-digitale-vaardigheden/52648 om je aan te melden

Contactpersoon

Ivonne de MoorStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0625007882.

Samenvatting

Lijkt het je leuk om een-op-een met iemand te werken aan een leervraag? Dan is dit iets voor jou!

Uitgebreide omschrijving

Mensen komen met zeer diverse vragen naar het spreekuur op gebied van taal, rekenen of digitale vaardigheden. Verschillend naar niveau, naar inhoud en tijdsduur. Vaak worden zij gekoppeld aan een vrijwilliger voor begeleiding. Met een grote groep verschillende vrijwilligers maken we de beste matches. Kijk op onze website voor meer informatie : www. dthw. nl

Taakomschrijving:

Wekelijks werk je 1 á 1,5 uur met iemand aan de eigen leervraag. Je spreekt af in de bblthk. Je maakt gebruik van materiaal dat aansluit bij de leervraag. Afhankelijk van de leervraag begeleid je iemand gedurende een aantal weken tot meestal maximaal een jaar. Je krijgt instructie van de taalhuisdocent over hoe en met wat de cursist en jij aan de slag gaan. Je zet je in voor dat deelgebied waar je de meeste affiniteit mee hebt. Dat kan zijn taal of rekenen of digitale vaardigheden (basisvaardigheden).

Functie-eisen:

- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, en/of je bent rekenvaardig, en/of je bent digitaal vaardig. - Je hebt een geïnteresseerde en uitnodigende houding naar degene die je begeleidt: “Leren is leuk”. - Je hebt veel geduld met en toont vertrouwen in het lerend vermogen van de cursist. - Je kunt aansluiten op de vraag van de inwoner - Je hebt een open en neutrale houding - Je hebt affiniteit met de brede doelgroep van NT1 (Nederlands als eerste taal) of NT2 (Nederlands als tweede taal) - Je houdt je kennis op peil, ook op eigen initiatief - Je neemt deel aan de basistraining, bestaande uit vier dagdelen - Alvorens je aan de slag gaat, vraag je in samenspraak met de bblthk een Verklaring Omtrent Gedrag aan. de bblthk betaalt. We krijgen heel verschillende mensen met zeer diverse vragen die een zeer diverse inzet nodig kunnen hebben; kort- of langdurend, individueel of in een groepje. Dat vraagt ook om een diversiteit aan vrijwilligers. Wat is jouw expertise? Wat heeft jouw interesse? Voor wat voor soort vragen wil je je graag inzetten?

Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?:

- Een basistraining van 4 bijeenkomsten - Informatie- of scholingsbijeenkomsten (op onregelmatige basis) passend bij de specifieke taak die je op je neemt - Professionele begeleiding en overleg - Je krijgt een lidmaatschap van de bblthk en jaarlijks een presentje.

Wat maakt het werk de moeite waard?:

Zien hoe mensen door basisvaardigheden beter te beheersen meer zelfvertrouwen krijgen, en zelfstandiger hun weg vinden in het leven.

Werktijd:

Werktijden worden in overleg tussen vrijwilliger, cursist en taalhuisdocent vastgesteld. doorgaans 1 x per week.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > Digitaalhuis > Vrijwilligers Taal, Rekenen en/of digitale vaardigheden

Over Digitaalhuis

Het doel is “het bieden van een toegankelijke plaats waar iedereen die hulp nodig heeft bij basisvaardigheden als lezen, schrijven, rekenen en het begrijpen en gebruiken van de Nederlandse taal en digitale basisvaardigheden terecht kan, een plek ook om te ontmoeten, te werken, te leren, talenten te ontwikkelen en geïnformeerd te worden”.