Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Het Afvalcollectief haalt karton op bij winkeliers in de binnenstad. Dit gebeurt met een vierpersoonsfiets met aanhanger. Zo dragen we bij aan een beter milieu en bieden we een zinvolle activiteit ...

Natuur & MilieuVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Verantwoorde consumptie en productieKlimaatactieDuurzame steden en gemeenschappen
Deel

Fietsen, AZCers, karton, ...

Structureel werk · 3-4 uur/maand
Hoogstraat 92, 6701 BZ Wageningen, Nederland
Natuur & MilieuVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Duurzame steden en gemeenschappenVerantwoorde consumptie en productieKlimaatactie
1 plaats over.
Activiteit Delen
Afvalcollectief Wageningen
#63099
Scan me of ga naar www.vcwageningen.nl/o/Afvalcollectief-Wageningen/activiteiten/Fietsen-AZCers-karton-/63099 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil je fysiek bezig zijn, AZCers helpen om een zinvolle bijdrage te leveren en ook nog bijdragen aan een betere afvalrecycling? Meld je dan aan!

Uitgebreide omschrijving

Misschien heb je ze al eens zien rijden: de vrijwilligers van het Afvalcollectief Wageningen. Twee keer per week rijden we met een vierpersoonsfiets met aanhanger door de Hoogstraat, om bij winkeliers karton en plastic op te halen. Op deze manier verdwijnen die grondstoffen niet langer in de verbrandingsoven, maar kunnen ze worden gerecycled.

Voor de dinsdag-groep zoeken we een vrijwilliger die onze deelnemers, inwoners van het AZC, kan begeleiden. Concreet betekent dit dat je eens per twee weken drie mensen ophaalt bij het AZC, samen de ronde fietst en ze halverwege de middag weer terugbrengt naar het AZC. Het is dus erg handig als je beschikt over een auto; de onkosten worden natuurlijk vergoed. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een redelijk goede conditie hebt, want die fiets en aanhanger rijden niet vanzelf :-).


Je krijgt er veel voor terug:

  • blije winkeliers
  • positieve reacties van het winkelend publiek
  • je draagt bij aan betere recycling, en aan minder vrachtwagens in de binnenstad
  • en het belangrijkste: de AZCers zijn erg blij en dankbaar dat ze iets bij kunnen dragen aan de Wageningse samenleving.


Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen
Wageningen Activiteiten > Afvalcollectief Wageningen > Fietsen, AZCers, karton, ...

Over Afvalcollectief Wageningen

Het Afvalcollectief haalt karton op bij winkeliers in de binnenstad. Dit gebeurt met een vierpersoonsfiets met aanhanger. Zo dragen we bij aan een beter milieu en bieden we een zinvolle activiteit voor mensen die daar behoefte aan hebben.